Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Akaryakıtta karta zam nakite indirim geliyor

Akaryakıt istasyonları, bankaların yüksek komisyon oranlarına isyan ediyor ve kartlı ödemede yüzde 3,3'lük komisyon tutarının yurttaşa yansıtılmasını istiyor. Nakit ödemeye ise 2 litreye kadar indirim yapılabileceği belirtiliyor.

Akaryakıtta karta zam nakite indirim geliyor

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bankaların yüksek komisyon oranlarına karşı bir adım atarak kartlı ödemelerin yurttaşa yansıtılmasını talep ediyor. Bu çerçevede, nakit ödemelerde indirim yapılması da öneriliyor.

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) bu konuda yazılı bir talepte bulundu. Aktaş'a göre, nakit ödemelerde kart komisyonu alınmayarak bir depoda vatandaşa 2 litre benzinin bedava verilebilir.

Nakit ödemelerde uygulanacak olan bu yöntemle, kartlı ödemelerdeki komisyon tutarının vatandaş tarafından karşılanması hedefleniyor. Türkiye'deki akaryakıt istasyonlarının yüzde 90'ında alımların kredi kartlarıyla yapıldığı göz önüne alındığında, bu talebin önemli bir etki yaratabileceği belirtiliyor.

Bu girişimle, bankaların yüksek komisyon oranlarına karşı bir tepki gösterilerek, tüketicinin korunması amaçlanıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

akaryakıt BDDK