Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple, AB'de geliştiricilerin uygulamalarını kendi sitelerinden sunmalarına izin verecek

Apple, AB'de geliştiricilerin uygulamalarını kendi sitelerinden sunmalarına izin vereceğini açıkladı. Geliştiriciler artık uygulamalarını App Store üzerinden satmak zorunda kalmayacak ve kendi web sitelerinden veya alternatif uygulama mağazalarından dağıtabilecekler.

Apple, AB'de geliştiricilerin uygulamalarını kendi sitelerinden sunmalarına izin verecek

ABD'li teknoloji devi Apple, Avrupa Birliği'nin daha katı yasalarına uyum sağlamak amacıyla AB'deki yazılım geliştiricilerine yönelik politikalarında değişiklikler yapacağını duyurdu.

Apple'dan yapılan açıklamada, AB'deki uygulama geliştiricilerinin artık uygulamalarını App Store üzerinden satmak zorunda olmayacakları belirtildi.

Geliştiricilere daha fazla esneklik sağlanacağı ifade edilen açıklamada, uygulamaların doğrudan geliştiricilerin kendi web sitelerinden de temin edilebileceği bildirildi.

Ayrıca, uygulama geliştiricilerin kendi pazar yerlerini oluşturmalarına da izin verileceği vurgulandı.

Bu değişikliklerle birlikte, doğrudan satış yapılması ve App Store'un faturalama sisteminin dışında ödeme yapılmasıyla, buradaki komisyonlardan kaçınılabileceği belirtildi.

AB'de yeni yürürlüğe giren Dijital Pazarlar Yasası (DMA) kapsamında, büyük teknoloji şirketlerinin yazılım ekosistemlerini rakiplerine açmalarının zorunlu hale geldiği hatırlatıldı. Yasaya uymayanlar, yıllık küresel satışlarının yüzde 10'una kadar cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler.

 


Haber Kaynağı : AA

App Store Apple