Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Başekonomisti Philip Lane ve Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras faiz indirimi hakkında açıklamalarda bulunud. Lane, haziran ayı rakamlarını da izleyerek tabloyu daha net görebileceklerini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Baş Ekonomisti Philip Lane ve Yönetim Konseyi Üyesi Yannis Stournaras faiz indiriminin zamanlamasına dair mesajlar verdi. Lane, faiz indirimine başlamak için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi ve enflasyonist baskılar konusunda haziran ayı rakamlarını da izleyeceklerini ve tabloyu daha net göreceklerini belirtti.

4 KEZ FAİZ İNDİRİMİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Stournaras ise Londra’da Bloomberg’e verdiği mülakatta Ağustos’tan önce 2 kez ve yıl sonuna dek toplam 4 kez faiz indirmeleri gerektiğini belirtti.

Para politikası çok fazla kısıtlayıcı olmadan faiz indirimine başlamak gerektiğini söyleyen Stournaras “Yaz tatilinden önce 2, yıl sonuna kadar da toplam 4 faiz artışı makul olabilir. Bu açıdan piyasaların beklentilerine katılıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Stournaras ayrıca AMB’nin Fed’den önce faiz indirmeyeceği argümanına katılmadığını söyledi.

Lane dezenflasyon sürecinin ilerlediğini ancak yetkililerin özellikle hizmet fiyatlarına odaklandığını dile getirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Merkez Bankası