Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Bank of America'dan Türkiye için faiz ve enflasyon tahmini: İlk faiz indirimi ne zaman başlayacak?

ABD'li dev finans kuruluşu Bank of America (BofA) Türkiye'ye ilişkin faiz ve enflasyon tahminini revize etti. Banka, bu yıl sonu için enflasyon beklentisini yükseltirken, ilk faiz indirimi için de tarih verdi.

Bank of America'dan Türkiye için faiz ve enflasyon tahmini: İlk faiz indirimi ne zaman başlayacak?

Bank of America (BofA) Türkiye ekonomisine ilişkin raporunu paylaştı.

BofA Türkiye ekonomisti Zümrüt İmamoğlu paylaştığı raporda Türkiye'de Eylül enflasyonunun tahminlerden yüksek gerçekleştiğini, çekirdek enflasyonun ise stabil seyrettiğini belirtti.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,2'den yüzde 43,3'e yükselten kurum "Para politikası duruşundaki sıkılık ve bazı verilerde de görüldüğü gibi yavaşlayan iç taleple beraber enflasyonun son çeyrekte düşeceği konusunda temkinli iyimseriz" ifadesine yer verildi.

ARALIK AYINDA 200-250 BAZ PUAN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Eylül ayı enflasyon verisinin baz senaryolarını değiştirmediği ve ilk faiz indiriminin Aralık'ta beklendiği belirtilen raporda "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararının verilere bağlı olacağını düşünüyoruz. Enflasyonda daha fazla yukarı yönlü sürpriz görmezsek Aralık ayında 200-250 baz puan faiz indirimi olabileceğini düşünüyoruz. Eğer veriler hayal kırıklığı yaratırsa ilk faiz indirimini gelecek yılın ilk çeyreğinde görebiliriz" ifadesine yer verildi.

2025 SONU POLİTİKA FAİZİ BEKLENTİSİ YÜZDE 30

Asgari ücretin yıl sonu enflasyon beklentisine yakın oranda artması durumunda aylık enflasyonun ilk çeyrekte geçici olarak ivmeleneceği, bu durumda TCMB'nin küçük adımlarla indirimlere devam edebileceği öngörülerek "2025 yılı sonu politika faizi beklentimiz yüzde 30" ifadesine yer verildi.


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Bank of America BofA Ekonomi faiz indirimi Merkez Bankası politika faizi Türkiye ekonomisi Enflasyon