Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cevdet Yılmaz’dan emeklilik yaşı açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 5 yıllık 12’nci Kalkınma Planı’nı görüşmek üzere toplandı. Hükümet adına komisyona katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Cevdet Yılmaz’dan emeklilik yaşı açıklaması

Hükümetin yoksulluk konusundaki perspektifine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz “3 düzeyli bir perspektifimiz var. En tepede makro politikalarımız var; fiyat istikrarını sağlama, büyüme ve istihdam. Bunları yapmazsanız yoksulluğu zaten azaltamazsınız. 

O makro politikalarınız, büyüme ve istihdam politikalarınız aynı zamanda yine fiyat istikrarına dönük politikalarınız yoksullukla mücadelenin makro çerçevesini oluşturur. İkinci düzey, orta düzey dediğimiz yoksulluğu azaltıcı sektörel politikalardır. 

Eğitim, bunun başında gelir; fırsat eşitliği oluşturmak, yoksulluğun kendini yeniden üretmesini engellemek, sağlık politikaları yine öyle. Kırsal alana dönük politikalarımız KÖYDES başta olmak üzere. KOBİ politikalarımız, bölgesel kalkınma politikalarımız, bütün bunlar yoksullukla mücadele politikamızın sektörel bölümünü oluşturur. Türkiye mutlak yoksulluk sorununu çözdü; bu önemli bir başarı” dedi.

YABANCI İSTİHDAMI AÇIKLAMASI

Yılmaz, “Yabancı istihdamı ihtiyacı var mı, bunu tespit ettiniz mi?” şeklindeki sorulara ise, “Vatandaşlarımızda; belli işlerde inşaatta da bunu görüyoruz, imalatta görüyoruz, madencilikte görüyoruz biraz daha zorlu ortamlarla ilgili çalışma arzusunun düştüğünü görüyoruz.

Bu, gelişme süreciyle ilgili bir hadise diye düşünüyorum, zamanında belki Avrupa’da da aynı süreçler yaşandı, bizden işçiler gitti Avrupa’ya, benzer süreçleri biz de yaşıyoruz.

Bu realiteleri görmemiz lazım, bunlara gözümüzü kapatamayız. Üniversite sayısının artması bunu ne kadar etkiledi tartışılabilir, gelir düzeyinin belli bir seviyeye gelmesi nasıl etkiliyor, bunu da tartışabiliriz” yanıtını verdi.

“EMEKLİLİKTE YAŞ YÜKSELTİLMESİNE DAİR...”

Emeklilikle ilgili ‘yaşı yükseltme’ diye bir gündemlerinin olmadığını aktaran Yılmaz, “Şu anda, böyle bir çalışmamız yok” açıklamasında bulundu.

Çocuklara okulda yemek meselesiyle ilgili ise Yılmaz, “2 milyon diye hatırlıyorum ben” dedi.


Haber Kaynağı : İHA

Emekli emeklilik TL Türkiye

İlgili Haberler