Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Coca-Cola tahminleri aşan karıyla yükseldi

Coca-Cola (KO) üçüncü çeyrekte ürünlerine yaptığı fiyat artışlarına rağmen beklentilerin üzerinde kâr ve gelir açıkladı. Şirket hissesi, açılış öncesinde %’3e yakın yükseldi.

Coca-Cola tahminleri aşan karıyla yükseldi

Üçüncü çeyrekte şirketin hisse başına kârı 0,74 dolarla 0,69 dolarlık analist beklentilerinin üzerinde geldi. Gelirleri ise 11,44 milyar dolarlık tahminleri aşarak geçen yılın aynı dönemine göre 8% artışla 11,91 milyar dolar oldu. 

Tıpkı diğer birçok şirket gibi Coca-Cola da artan emtia maliyetleri sebebiyle son iki yıldır fiyatlarını artırıyordu. Öyle ki üçüncü çeyrekte Coca-Cola ürünlerinin fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre 9% daha yüksekti. Ancak temmuz ayında şirket ABD ve Avrupa’da fiyat artışlarını sonlandıracağını açıkladı. 

Şirketin Kuzey Amerika hacmi bu dönemde yatay seyretse de müşteriler daha fazla Coke Zero Sugar ve Fairlife içecekleri satın aldı. Üçüncü çeyrekte Coca-Cola’ın tüm içecek segmentleri hacim artışları gördü. 

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, geçen hafta bilançosunu açıklayan PepsiCo (PEP), Kuzey Amerika’da içecek hacminin 6% daraldığını söylemişti. 

Şirket 2023 yılına ilişkin tahminlerini de yükseltti. Coca-Cola, 2023’te hisse başına kârıın 7% ile 8% aralığında büyümesini bekliyor. Şirketin önceki beklentisi 5%-6% aralığındaydı.

Coca-Cola ayrıca organik gelir beklentisini de önceki 8%-9% aralığından 10%-11% aralığına yükseltti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika ABD içecek coco cola