Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Demirtaş, dondurmacının camındaki notu paylaştı ve 'Geçmiş olsun' dedi

Her fırsatta Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krize dair uyarılarda bulunan ekonomist Özgür Demirtaş, bu defa bir dondurmacının camına yapıştırdığı notu sosyal medya hesabından paylaştı. Gazeteci ve 12punto.com.tr yazarı Tuncay Mollaevisoğlu da yaptığı paylaşımla ülke ekonomisinin son durumunu gözler önüne serdi.

Demirtaş, dondurmacının camındaki notu paylaştı ve 'Geçmiş olsun' dedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı 'ben ekonomistim' açıklamaları sonrasında uygulanan Türkiye Ekonomi Modeli, arka arkaya değiştirilen Merkez Bankası Başkanları ve aşırı değer kaybeden Türk lirasının geldiği son noktayla birlikte terk edilmiş ve Mehmet Şimşek'in gelişiyle birlikte 'reel ekonomi' dönemi başlamıştı.

Alınan sıkı tasarruf tedbirleri ve bir yandan da artmaya devam eden enflasyon oranlarına rağmen ekonomi kurmayları tarafından ekonomide bir denge yakalandığı söylense de ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla ülke ekonomisinin durumunu net bir şekilde özetledi.

Bir dondurmacının camına yapıştırılmış olan "Üzgünüz, maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir! Boş külah 6.50 TL" notunu takipçileriyle paylaşan Demirtaş, AKP'li isimlerin ekonomide yaratmaya çalıştığı olumlu havanın günlük hayatta karşılığı olmadığını gösterdi.

Demirtaş yaptığı paylaşıma "Geçmiş Olsun… Türkiye Ekonomi Modeli…" notunu düştü.

TUNCAY MOLLAVEİSOĞLU'NDAN ÇARPICI GÖNDERME

Gazeteci ve 12punto.com.tr yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Özgür Demirtaş'ın yaptığı 'boş külah' paylaşımına bir eklemede bulundu.

Türkiye'de gelinen noktanın ne kadar kötü olduğunun altını kalın çizgilerle çizen paylaşımında Mollaevisoğlu, yurt dışından bir örnek verdi ve dünyanın en pahalı eğlence merkezlerinden biri olan Disneyland'dan dolu dondurma külahlarının fiyatını paylaştı. Üç top dondurmanın fiyatının 5.5 Euro olduğuna işaret eden usta gazeteci şu paylaşımı yaptı:

"12 punto’nun haberiydi...

Ekonomist  Özgür Demirtaş “boş külah 6.50 TL” yazan dondurmacıyı paylaştı. Bakın bu dondurmalar ise dünyanın eğlence merkezlerinden Paris Disneyland’dan… Üç devasa top dondurma 5.5 euro.  Türkiye’de sıradan dondurmacılardan bile ucuz! Düşün Türkiye!.."


Haber Kaynağı : 12punto

Dondurma Ekonomi Enflasyon Erdoğan Mehmet Şimşek Merkez Bankası Özgür Demirtaş