Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ECB Başkan Yardımcısı Guindos faiz kararına ilişkin: Haziran ayına kadar beklenmeli

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, gelecekteki faiz kararlarına ilişkin henüz tartışmadıklarını ve haziran ayına kadar beklemeleri gerektiğini söyledi. Guindos, "Son gelişmelere bakınca bunu hem manşet hem de çekirdek enflasyonda net biçimde görüyoruz" dedi.

ECB Başkan Yardımcısı Guindos faiz kararına ilişkin: Haziran ayına kadar beklenmeli

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Guindos Yunan gazetesi Naftemporiki'ye verdiği mülakatta faiz indirimi beklentilerini değerlendirdi.

Yüksek ücret artışlarına da değinen Guindos, "Son gelişmelere bakınca bunu hem manşet hem de çekirdek enflasyonda net biçimde görüyoruz. Asıl risk ise yüksek ücret artışları ve düşük verimlilik" şeklinde konuştu.

Faiz indirimini henüz tartışmadıklarını belirten Guindos enflasyon, ücretler ve büyüme verileri ışığında faiz indirimini Haziran ayında konuşmaya hazır olacaklarını söyledi.

"FED'E BAĞLI DEĞİLİZ"

Haziran'da yeni projeksiyonların olacağını ve bunun üzerinden değerlendirme yapacaklarını belirten yetkili "Verilere bağlı olacağız ve para politikasını da buna göre belirleyeceğiz. 12 - 18 aylık dönemde enflasyonun yüzde 2 hedefimiz civarında olmasını bekliyoruz" dedi.

Fed konusuna değinen Guindos bağımsız hareket ettiklerini belirterek "Fed tabii ki dünyanın en büyük ekonomisinin Merkez Bankası ve ABD ekonomisinde neler olup bittiğine bakıyoruz. Ancak biz Fed'e değil, verilere bağlıyız" ifadesini kullandı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Merkez Bankası Luis de Guindos