Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekonomist Devrim Akyıl ile Ebru Baki arasında 'enflasyon-kur' tartışması: 'Ben öğrenci değilim'

Sözcü TV'de Para Politika programında Ebru Baki ile Ekonomist Devrim Akyıl arasında "kur" tartışması yaşandı. Ebru Baki, kur kaynaklı bir enflasyon olmadığını belirten Akyıl'ın açıklamaları sonrası "ben öğrenci değilim" dedi.

Ekonomist Devrim Akyıl ile Ebru Baki arasında 'enflasyon-kur' tartışması: 'Ben öğrenci değilim'

Sözcü TV'de Para Politika programında Ebru Baki ile Ekonomist Devrim Akyıl arasında kur tartışması yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonun "baz etkisiyle düşecek" sözlerinin yurttaş davranışları üzerinde etkisi olana kadar düşmeyeceğini belirten Akyıl fiyatlarda artış olmayacağı yönünde yurttaşın ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

"KUR BASKISI DİYE BİR ŞEY YOK"

Ebru Baki'nin dolar kurunu söylemesi üzerine Akyıl, "5 kuruşluk, 10 kuruşluk geri gelmeden seviniyorsun ama bir şey ifade etmiyor bunlar" dedi.

Baki'nin "sevinirim tabi, en azından kur baskısı azalır" sözleri üzerine Akyıl, "kur baskısı diye bir şey yok" diyerek karşılık verdi. 

"BEN ÖĞRENCİ DEĞİLİM"

Baki'nin "enflasyon neden çıktı" sorusu üzerine Akyıl, "Davranışları bozduğun için çıktı. Enflasyonu sen faizleri ayarlamadan, doğru kuru vermeden başladığın için çıktı" dedi.

Baki'nin, "kuru zıplattın sonuçta" sözlerine Akyıl, "Kuru patlatmadın Ebru, bunu sana her yayında anlatıyorum ama tekrar anlatıyım" dedi.

Ebru Baki ise, "ben öğrenci değilim ama kur baskısı yok diyemezsin" yanıtını verdi. 

"ALGI VE MANİPÜLASYON İÇİN FAYDALI OLUYOR"

Akyıl ise yanıt olarak, "Sen anlamadığın sürece izleyicinin anlaması da zor oluyor. Sen her yayında et, süt fiyatı artıyor diyorsun hepsinin fiyatına bakıyorsun kurun artışı 2018'den itibaren bunlardan daha az kalıyor, hatta yarısı kadar kalıyor. Demek ki kur artışıyla birebir bir korelasyon yok. Kesinlikle yok. AKP'nin bugüne kadar ki algı manipülasyonun etkisi altında kalmışsın. Ben de diyorum ki bu etki altında bütün yandaş medya 5 yıldır bunu işliyor. Sen de bu etki altından çık diyorum. Bu algı manipülasyonu, "kuru tutuyoruz, kriz yok. Kuru patlatırsak, enflasyon patlar. Kuru patlatmıyoruz, enfasyon çıkmıyor" nerede çıkmıyor?" dedi.

"Kur 33 liraya gelmiş, 90 lira mı olsun" ifadeleri kullanan Baki'ye Akyıl, "Kur artan ürünlerin çok altında artıyor bu da sana algı manipülasyonu için faydalı oluyor" sözleriyle yanıt verdi.

Gazeteci Deniz Zeyrek ise, söz konusu diyaloğa ilişkin "Nasrettin Hoca gibi ikiniz de haklısınız. İkiniz de haklsınız. İkinizin de aynı anda haklı olma nedeniniz ortamdaki tuhaflık" yorumunu yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

Devrim Akyıl Ebru Baki Deniz Zeyrek Enflasyon dolar kuru