Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekonomist Mahfi Eğilmez İsrail-Filistin Savaşı'nın piyasalara etkisini değerlendirdi

Ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından İsrail - Filistin Savaşı’nın piyasada yaratacağı muhtemel etkileri değerlendirdi. Eğilmez, piyasaların eskiye oranla bu tarz olayları kanıksadığını söyledi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez İsrail-Filistin Savaşı'nın piyasalara etkisini değerlendirdi

Eğilmez, Rusya – Ukrayna Savaşı üzerinden örneklendirerek piyasaların artık savaş durumlarını kanıksadığını dile getirdi.

Eğilmez, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine çok defa yöneltildiğini söyleyerek “İsrail – Filistin Savaşı’nın ekonominin gidişatına etkileri ne olur?” sorusuna; dolar, altın ve borsanın süregelen gidişatında seyredeceğini söyledi.

"EKLEMEK İSTEDİĞİM KONU ŞU..."

Mahfi Eğilmez sosyal  medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Ortadoğu'da yaşanan savaşın ekonomiye yansımaları çok soruluyor. Bu bir yazı konusunu oluşturacak kapsamda olmadığı için burada yazayım görüşlerimi: 

Dolar değer kazanır (zaten kazanıyordu, biraz daha kazanır), altın değer kaybediyordu, bu gibi durumlarda hep olduğu gibi biraz değer kazanır, borsa düşer (zaten düşüyor.) Bunlar herkesin gördüğü şeyler. 

Benim eklemek istediğim konu şu: Piyasalar, son yıllarda bu tür olayları kanıksadı. 

Eskiden olsa kıyamet kopar piyasalar alt üst olurdu. Şimdilerde artık etkiler birkaç gün bilemediniz birkaç hafta sürüyor sonra piyasalar eski haline dönüyor. Olaylar bitiyor mu? Bitmiyor. Mesela Rusya - Ukrayna Savaşı hala devam ediyor ama piyasalar aldırmıyor. 

Filistin İsrail Savaşı da muhtemelen öyle olacak. Bu dediğim sanki piyasalar için iyi bir gelişme gibi dursa da insanlık açısından çok kötü bir gelişme. 

İnsanlar ölüyor, aç kalıyor, aileler dağılıyor kimse aldırmıyor varsa yoksa borsa, dolar, petrol. İnsanlar savaşı önlemeye değil piyasaların dalgalanmasını önlemeye uğraşıyor.



Haber Kaynağı : 12punto

Ekonomi Filistin İsrail Mahfi Eğilmez Ortadoğu

İlgili Haberler