Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Emekliler için konuşulan yeni ikramiye tutarı belli oldu: TBMM'nin ödeme takvimi hazır

Emekli aylıklarına yapılan zammın düşük bulunmasıyla birlikte AKP kanadında çalışmalar başlatıldı. Emekli bayram ikramiyesi tutarının 5 bin liraya çıkartılması, toplamda 10 bin lira ödeneceği iddia edildi.

Emekliler için konuşulan yeni ikramiye tutarı belli oldu: TBMM'nin ödeme takvimi hazır

Emekli yurttaşlar, emekli aylıklarına yapılan zammı yetersiz buldu.

Tüm yurtta emekliler, zamların artırılması, seyyanen zam yapılması ve en azından asgari ücret seviyesine yaklaştırılmasını talep ediyor. 

Muhalefet de yapılan bu taleplerin ardından emekli aylıklarının artırılması ve yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerinin en az 15 bin TL olması yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıl yapılan artışla bayram ikramiyesi 2 bin liraya çıkartılmış ve 2023 yılında tüm emeklilere iki bayramda 4 bin lira ödenmişti. Ardından Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla tüm emeklilere bir kereliğine 5 bin liralık ek bir ikramiye ödemesi de yapılmıştı.

Sabah'ın haberine göre, 2024 emekli bayram ikramiyesi ile ilgili iki formülün öne çıktığı konuşuluyor.

Birinci formül emeklileri yapılan refah payı dahil yüzde 49,25 oranında artış yapmak şeklinde. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formülde ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı var.

EN YAKIN OLUNAN FORMÜL TABAN MAAŞ İLE EŞİTLENMESİ

Buna göre de ikramiyelerin 5 bin liraya çıkartılması ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi söz konusu olabilecek. Bu formülün masada olduğu belirtiliyor. Böylece emeklilerin toplam ikramiye ödemeleri yeni taban maaş olan 10 bin liraya çıkartılması söz konusu olacak.

Bu çalışmanın tamamlanarak TBMM'ye yasa teklifi olarak sunulması ve düzenlemenin Mart ayının son haftasına kadar yasalaşması bekleniyor. Bu arada ikramiye artışında yıllık enflasyon rakamlarının dikkate alınabileceği konuşuluyor. Ancak en yakın olunan formül taban maaş ile eşitlenmesi.

"EMEKLİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada ikramiye artışıyla ilgili olarak, "2002 yılından bu yana emeklilerimiz bizim için çok değerli olmuştu. Enflasyona karşı tüm vatandaşları ezdirmeme ilkesi emeklilerimiz için de söz konusu" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, "Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz, bu adımları atarız" dedi.

Işıkhan şöyle konuştu:

"2018 yılında bunu hayata geçirdik. 2 bayram için 2 bin TL ile başladık. 2021 yılında 2200 TL'ye, 2023 yılında 4 bin TL'ye yükselttik. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi olarak ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. 1 seferlik 5 bin TL destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız"

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşmasının ardından Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi öngörülüyor.

Buna göre emekliler için ödeme takvimi şu şekilde oluşacak:

10-12 Nisan: Ramazan Bayramı

1-9 Nisan: İkramiye ödeme haftası

16-19 Haziran: Kurban Bayramı

10-15 Haziran: İkramiye ödeme haftası


Haber Kaynağı : 12punto

2024 100. Yıl AKP bayram ikramiyesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ışıkhan ikramiye maaş muhalefet ödeme Sabah TBMM Vedat Işıkhan zam