Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdal Sağlam'dan dikkat çeken değerlendirme: Mehmet Şimşek çabalıyor ama yabancı para getirmiyor

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tüm çabalarına ve uluslararası yatırım bankaları ve yatırımcıların olumlu mesajlarına rağmen yabancıların Türkiye’ye para getirmediğine söyledi.

Erdal Sağlam'dan dikkat çeken değerlendirme: Mehmet Şimşek çabalıyor ama yabancı para getirmiyor

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam, 10Haber’de yayınlanan “Yabancı ilgi gösteriyor ama para vermiyor” başlıklı yazısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Sağlam yazısında, "Türkiye ile yoğun iş yapan uluslararası yatırım bankaları, yatırımcılarla yeni ekonomi yönetimini bir araya getirip, ardından 'Türkiye’ye ilgi çok yüksek' mesajları veriyorlar. Ancak bu ilginin bir türlü yabancıların Türkiye’ye para getirmesi ya da yatırım yapmasını sağlayamadığını da görüyoruz" yorumunu yaptı. 

"ŞİMŞEK'İN ÇABALARINA RAĞMEN YABANCI FON AKIŞI SAĞLANAMIYOR"

Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve geldikten sonra bir yandan içeride ekip oluşturmaya, gerekli kararları aldırtmaya çalışırken, öte yandan da yabancı yatırım çekebilmek için büyük çaba gösterdiğini belirtti. 

Sağlam, "Şimşek’in tüm çabalarına rağmen yabancı fon akışı sağlanamıyor. Kilit nokta büyük ekonomi hatalarının artık yapılmayacağına ilişkin güvenin kazanılamaması. Şimşek uluslararası piyasada tanınan ve politikaları belli olan bir teknisyen ama, karar verici olmadığı için, uygulanacak politikalara güveni de bir türlü sağlayamıyor" düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamı için tıklayın





Haber Kaynağı : 12punto

Erdal Sağlam Mehmet Şimşek