Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Erdoğan'dan 'Hafize Gaye Erkan' kararı! Görevden alacak mı?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı görevden alacağı iddia edilmişti. Kulislerden gelen son duyumlara göre, Erdoğan’ın seçim öncesi ekonomi yönetiminde bir değişiklik yapmayı düşünmediği öğrenildi.

Erdoğan'dan 'Hafize Gaye Erkan' kararı! Görevden alacak mı?

Ailesi hakkında ortaya atılan iddialarla gündeme oturan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına katıldı.

Gaye Erkan hakkında ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmezken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaşananlardan dolayı 'rahatsız' olduğu ve yerel seçimlerden önce görevden alınabileceği iddia edilmişti.

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın kulis haberine göre; Erdoğan’ın seçim öncesi Gaye Erkan’ı görevden almayacağı öğrenildi.

Gaye Erkan’ın EKK toplantısında ‘neşeli’ olduğunu vurgulayan Balcı, “Ankara’da AKP kaynakları Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın işinin başında olduğunu vurgularken piyasaları rahatsız edebilecek bir istifanın söz konusu olmadığını belirtiyor” ifadelerini kullandı.

Gaye Erkan hakkındaki tartışmaların seçimlere kadar rafa kalktığını ve ekonomi yönetiminde bir değişiklik ihtimalinin olmadığını aktaran Balcı, “Erdoğan ve ekibinin seçim öncesi piyasalarda dalgalanmaya yol açacak bir uygulamaya girişmeyeceklerine kesin gözüyle bakılıyor” ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan yerel seçim