Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Et ve Süt Kurumu'ndan 'et ithalatında rant' sözlerine cevap: 'İhale usulü ile gerçekleştirilmektedir'

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatları hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada "Kurumumuz kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır" denildi.

Et ve Süt Kurumu'ndan 'et ithalatında rant' sözlerine cevap: 'İhale usulü ile gerçekleştirilmektedir'

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) internet sitesinden yapılan açıklamada, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kurumumuzun şeffaf bir şekilde sürdürdüğü piyasa regülasyon faaliyetlerine yönelik İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından ortaya atılan asılsız ve gerçek dışı iddialar üzerine bu açıklamanın yapılma ihtiyacı hasıl olmuştur. Kurumumuz, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır. ESK olarak çiftçi maliyetleri doğrultusunda belirlenen fiyat politikası ile hem üretici hem de tüketicinin korunmasına hassasiyet gösterilmektedir. Kurumumuzun tüm yurt dışı alımları hiç bir aracı kullanmadan, AB’de kurumsal kesimhanelerden teklifler alınarak, mevzuatlara uygun bir şekilde, rekabet ve fırsat eşitliği çerçevesinde ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Meclis'te yaptığı açıklamada, yurt dışından getirilen canlı hayvanlar üzerinden kurulan rant sistemini anlatmıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karabat, Macaristan, Polonya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerden getirilen hayvanların, AKP'ye yakın bir köfte zincirine verilme sürecini anlatırken, zararın Et ve Süt Kurumu üzerinden yurttaşlara fatura edildiğini bildirdi. Karabat, sistemin Güney Amerika üzerinden gelecek hayvanlar için de uygulanmaya başlanacağını da sözlerine ekledi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

fahiş fiyat et ve süt kurumu ithal et rant