Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

FED Başkanı Powell'den faiz mesajı: Zamanı geldi

Dün başlayan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, para politikasında ayarlama yapmanın zamanının geldiğini söyledi.

FED Başkanı Powell'den faiz mesajı: Zamanı geldi

Aralarında TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın da bulunduğu dünyanın önde gelen merkez bankacıları dün başlayan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda bir araya geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, sempozyumun ikinci gününde konuşma yapıyor.

Powell, buradaki açıklamalarında "para politikasında ayarlama yapmanın zamanının geldiğini" söyledi. Powell'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Enflasyon beklentileri daha az çıpalanmış durumda, bunu başardık. Enflasyon şu an amacımıza daha yakın. Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

* Enflasyonda yukarı yönlü riskler azaldı, istihdama yönelik aşağı yönlü riskler arttı.

'ENFLASYON YÜZDE 2'YE DOĞRU'

* Enflasyon önemli ölçüde düştü, artık hedefe çok daha yakınız. Enflasyonun yüzde 2'ye doğru sürdürülebilir yolda olduğundan eminim.

* Politikayı ayarlama zamanı geldi. Faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı verilere, görünüme ve risk dengesine bağlı olacak.

* Parasal politikamız dezenflasyon için önemli rol oynadı. Enflasyon baskısını önlemek için aldığmıız önlemler devam etti. Enflasyonun yeniden dengeleneceğini öngördük ve beklentilerimiz bu amaç etrafında şekillendi.

* Fiyat istikrarı yolunda daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir işgücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.



Haber Kaynağı : 12punto

Fed Jerome Powell Fatih Karahan Enflasyon faiz