Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hafize Gaye Erkan hakkında çarpıcı iddia: 'Seçimden önce görevden alınabilir, yerine konuşulan isimler var'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son günlerde hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı seçimden önce görevden alabileceği öne sürüldü.

Hafize Gaye Erkan hakkında çarpıcı iddia: 'Seçimden önce görevden alınabilir, yerine konuşulan isimler var'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlık katında çalıştığını belirten ve Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartıldığını iddia eden Büşra Bozkurt’un CİMER’e yazdığı şikayet dilekçesi gündeme oturdu.

Erol Erkan’a bankada oda ve makam aracı tahsis edildiğini öne süren Bozkurt, aynı zamanda Erol Erkan’ın bir banka çalışanını tokatladığını iddia etti.

Erol Erkan, söz konusu iddiaları yalanlarken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hafize Gaye Erkan’dan rahatsız olduğu ve Erkan’ı seçimlerden önce görevden alabileceği iddia edildi.

Cumhuriyet'ten İrem Karataş'ın haberine göre, iddiaların CİMER’e yapılan başvurunun ardından kamuoyuna yansıdığını ve iktidar ile ekonomi yönetimi tarafında sessizliğin hakim olduğunu belirten Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu “Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum” dedi.

'YERİNE KONUŞULAN İSİMLER VAR!'

“Gaye Erkan’ın görevden alınması ekonomide veya piyasalarda herhangi bir etki yaratmaz. Önemli olan yerine atanacak isimdir” diyen Babuşcu şöyle devam etti:

“Bu konuya dair de söylentiler başladı. Başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve yandaş kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan konuşuluyor. Cevdet Akçay gerçekten bu göreve layık birisi ancak Hatice Karahan’ın atanacağını tahmin ediyorum. Çünkü siyaseten Akçay AKP’ye yakın bir isim değildir, Merkez Bankası’nı bilen dürüst bir isimdir. Karahan ise yıllarca cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış siyaseten AKP’ye gönül vermiş biri. Siyasi tercihler öne çıkacaktır.”

"TECRÜBESİZLİĞİNİN KURBANI OLACAK"

Gaye Erkan’ın CV’sinin ve iş tecrübelerinin oldukça etkileyici olduğunu belirten Babuşcu, "Kendisinin iki tane noksanı vardı, merkez bankacılığını bilmiyordu. Esas önemli olan ise Türkiye koşullarını bilmemesiydi. Bugün ortaya çıkan konular, kamuoyuna yaptığı açıklamlardan görüyoruz ki tecrübesizliği ortaya çıktı. Yoksa liyakatli, öğrenimi ve kariyeri son derece başırılı bir arkadaşımız. Ben de bürokraside uzun yıllar görev yaptım. Tecrübe çok önemlidir, tecrübesizliğinin kurbanı olacak” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Büşra Bozkurt Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan Şenol Babuşcu