Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hafize Gaye Erkan hakkında yeni iddia! Merkez Bankası tarihinde görülmemiş uygulama…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kendisine yakın birkaç kişi dışında hiçbir banka yöneticisiyle doğrudan temasının kalmadığı öne sürüldü. Genel müdür ve başkan yardımcılarının talimatları Erkan yerine Özel Kalem Müdürü Sinan Güler’den aldığı iddia edildi.

Hafize Gaye Erkan hakkında yeni iddia! Merkez Bankası tarihinde görülmemiş uygulama…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’yla (TCMB) ilgili ortaya atılan iddialar Türkiye’nin gündemine oturdu.

Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babasına bankada oda ve makam aracı tahsis ettiği, Erol Erkan’ın bir banka çalışanını tokatladığı ve bankanın sosyal tesislerinin Erkan ailesine tahsis edildiği öne sürüldü.

Kamuoyunun gündemine oturan iddialardan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da rahatsız olduğu iddia edilirken, Merkez Bankası’yla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, 2024 yılının ilk faiz kararının açıklanacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının alınacak kararlar yerine kişisel tartışmaların yapılıp yapılmayacağının merak edildiği bir toplantıya dönüşmüş durumda olduğunu dile getirdi.

Bu noktada kulislerden edindiği bilgileri de aktaran Sağlam, şunları kaydetti:

"(...) Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın duyumlarımıza göre banka içinde kendisine yakın birkaç kişi dışında hiçbir yöneticiyle doğrudan teması kalmamış gibi görünüyor.

Bunun en önemli göstergesi olarak çalışanların, hatta genel müdürler ve başkan yardımcılarının bile talimatları başkandan değil başkan yerine Özel Kalem Müdürü Sinan Güler’den aldıkları bir yönetim tarzına geçilmiş olması gösteriliyor. Böyle bir uygulamanın Merkez Bankası’nda ilk kez yaşandığı görülüyor. (...)"

Yazının tamamı için tıklayın.


Haber Kaynağı : 12punto

Erdal Sağlam Erol Erkan Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan