Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hafize Gaye Erkan’ın istifasının perde arkası! Dikkat çeken Erdoğan ayrıntısı...

İtibar suikastına uğradığını söyleyerek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevini bırakan Hafize Gaye Erkan’ın istifasının perde arkası ortaya çıktı.

Hafize Gaye Erkan’ın istifasının perde arkası! Dikkat çeken Erdoğan ayrıntısı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2 Şubat akşamı yaptığı açıklama ile itibar suikastına uğradığını söyleyerek görevden affını istedi.

İstifa eden Hafize Gaye Erkan'ın yerine TCMB Başkanlığı'na Fatih Karahan getirildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararında ise Erkan'ın görevden alındığı ifadesine yer verildi.

Son dönemde ailesi hakkında ortaya atılan iddialarla gündemden düşmeyen Erkan'ın istifasının perde arkası ise ortaya çıktı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Hazine ve Maliye Bakan'ı Mehmet Şimşek'in Erkan hakkındaki iddialardan rahatsız olduğunu yazdı. Babacan, AKP kurmaylarının da “Sorunu birlikte çözün ve yola devam edin. Aksi durumda onun başarısızlığı hepinize fatura edilmeye çalışılır. Krizi geride bırakın’" dediğini aktardı.

Babacan bugünkü yazısında konuyla ilgili şu iddiaları aktardı: 

"Merkez Bankası Başkanı’nın, 24 Ocak’ta İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’yi ziyaret ettiği gün, Cumhurbaşkanıyla görüştüğü belirtiliyor. Zaten resmi temaslara katılan Gaye Erkan ile görüşmenin aynı gün yapıldığı aktarılıyor, AKP kulislerinde. İletişim Başkanlığı’nın açıklamasının aksine…

"ŞİMŞEK'E TELKİN" İDDİASI

Parti kurmaylarının Şimşek’e “Sorunu birlikte çözün ve yola devam edin. Aksi durumda onun başarısızlığı hepinize fatura edilmeye çalışılır. Krizi geride bırakın’ telkini yaptığı iddia edildi. Ancak yönetim anlayışı farklılığı nedeniyle Şimşek ile Erkan’ın ilişkisi eskisi gibi olmadı. Erkan’ın değişken ruh halinin de sorunu beslediği belirtiliyor. Şimşek’in yaşananlarla ilgili rahatsızlığının sürdüğü, ikilinin çalışmakta zorlandığı noktada da değişikliği gündeme getirdiği öne sürüldü. 

"ERDOĞAN BU KEZ İZLEDİ"

Bütün bu süreçte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sadece konunun kazasız-belasız atlatılması, ekonomik ve siyasi sonuçlarının olmamasıyla ilgilendiği belirtiliyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Hafize Gaye Erkan Mehmet Şimşek Merkez Bankası Nuray Babacan Recep Tayyip Erdoğan TCMB