Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'atama' iddialarına yalanlama: 'İtibar etmeyiniz'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu bankaları genel kurulları öncesi göreve getirilecek isimlerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in masasında olduğu ve sadece 2 kamu bankası genel müdürü ile yola devam edileceği iddiasını yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'atama' iddialarına yalanlama: 'İtibar etmeyiniz'

Bugün, Gerçek Gündem'de yer alan, "Mehmet Şimşek kararını verdi, kamu bankalarında atamalar netleşti: Kimler görevden alınacak?" başlıklı haber Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Haberde, Kamu bankaları genel kurulları öncesi göreve getirilecek isimlerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in masasında olduğu ve sadece iki kamu bankası genel müdürü ile yola devam edileceği iddia edilmişti.

Haberde ayrıca, 6 Haziran'da yapılacak olan genel kurulda, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve Halkbankası Genel müdürü Osman Arslan'ın görevine devam edeceği ve Exim Bank Genel Müdürü ve VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar, Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akbel ve Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran'ın görevlerine son vereceği kaydedilmişti.

BAKANLIKTAN YALANLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın X hesabından yapılan açıklamada ise, "Gerçek Gündem isimli internet sitesi son günlerde Sayın Bakanımıza atfen gerçek dışı haberler yapmaktadır. Bugün de "Mehmet Şimşek kararını verdi, atamalar netleşti" şeklinde bilinçli ve bir maksat için yapıldığı anlaşılan haberlerine devam ettiği görülmüştür.

Bu haberler sadece spekülasyon niteliğinde olup, masabaşı kendi uydurmalarıdır. İtibar etmeyiniz." denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Gerçek Gündem