Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İşçi sendikaları ve Bakanlık asgari ücrette ara zammı Cenevre'de görüşecek! 'Mini zirve yapılacak'

Asgari ücrette ara zam tartışmaları devam ederken dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın BM Uluslararası Çalışma Örgütünün 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı (ILO) için Cenevre'ye gideceği orada işçi ve işveren sendikalarının asgari ücrete ilişkin talepleri için mini bir toplantı yapılacağı kaydedildi.

İşçi sendikaları ve Bakanlık asgari ücrette ara zammı Cenevre'de görüşecek! 'Mini zirve yapılacak'

Milyonlarca yurttaşın beklediği asgari ücrette ara zam tartışmalarına ilişkin Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ten dikkat çeken bir iddia geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın BM Uluslararası Çalışma Örgütünün 112'nci Uluslararası Çalışma Konferansı (ILO) için Cenevre'ye gideceğini belirten Öztürk, Cenevre'de Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı, DİSK yetkilileri ve aynı zamanda işveren sendikalarının yetkililerinin de olacağını mini bir toplantı yapılacağını söyledi.

Söz konusu toplantıya Türk-İş'in ciddi bir biçimde hazırlandığını söyleyen Öztürk "Asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını istemişler ve yılda da iki kez belirleme talebi vardi. 7 ay sonra neler değişmiş olacak göreceğiz. Kızılcahamam'da asgari ücrete zam konusu konuşulmuş olabilir ama Türk-İş'in işçiler adına da bir talebi var. Ne kadar etkili olacak göreceğiz." dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLUR MU?

"Asgari ücrete ara zam olur mu?" sorusuna da yanıt veren Öztürk şu ifadeleri kullandı:

"Rakamlar ortada asgari ücret 17 bin TL'ydi ama enflasyon nedeniyle 3 bin TL gibi bir kayıp var. Yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesinde çıktı. Asgari ücretli 6 milyon çalışanın da bir kaybı söz konusu. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor."


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret ara zam Vedat Işıkhan Saygı Öztürk