Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Japon milyarder çip üretti: servetini servet kattı

Japon milyarder Masayoshi Son, Softbank'ın hisseleri inanılmaz değer kazanınca servetine servet kattı. İşte detaylar...

Japon milyarder çip üretti: servetini servet kattı

Japon milyarder Masayoshi Son kurucusu olduğu Softbank’ın hisseleri 2024 başından beri büyük değer kazanınca, 40 gün içinde yaklaşık 4 milyar dolarlık bir kazanç elde etmiş oldu. Hisse değerindeki bu beklenmedik artışın sebebi olarak ise, şirketin alt kuruluşu olan çip üreticisi Arm firmasının borsada %192 değer kazanması gösteriliyor.

JAPON MİLYARDER MASAYOSHİ SON KİMDİR?

Mevcut serveti 15 milyar doları aşan Masayoshi Son, dünyanın en zengin insanları arasında gösteriliyor. Radikal kişiliğiyle bilinen Son, özellikle teknoloji sektöründe yaptığı başarılı girişimlerle biliniyor. Japon milyarderin çoğunluk hissesini elinde bulundurduğu Softbank Arm’ı 2022 yılında 40 milyar dolara Nvidia’ya satmış, ancak Amerikan Federal Ticaret Komisyonu bu satışı çip sektöründe tekelleşmeye yol açacağı sebebiyle iptal etmişti.

Arm’ın yaşadığı büyük piyasa artışının temel nedeninin, şirketin çip üretimindeki kabiliyeti olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan şirketin hisse değerinin, önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor. Eğer yapay zeka teknolojilerinin gelecek için barındırdığı potansiyeli düşünürsek, bu tahmin oldukça olası karşılanabilir. Çünkü firmanın tasarladığı, birçok farklı yapay zeka donanımında kullanılan özel çipler sektörde müthiş bir talep görüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

çip dolar Japon piyasa satış