Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

JP Morgan'dan çarpıcı Hafize Gaye Erkan yorumu: İstifayı nasıl değerlendirdiler?

ABD merkezli yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi JP Morgan, Hafize Gaye Erkan’ın yerine Fatih Karahan’ın TCMB Başkanı olarak atanmasını değerlendirdi. Merkez Bankası’ndaki değişimi olumlu bulan bankanın notunda dikkat çeken değerlendirmeler yer aldı.

JP Morgan'dan çarpıcı Hafize Gaye Erkan yorumu: İstifayı nasıl değerlendirdiler?

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan, Merkez Bankası'nda (TCMB) Hafize Gaye Erkan'ın istifası ve yerine Fatih Karahan'ın atanmasına dair dikkat çeken bir değerlendirme notu yayımladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Notta, "Para Politikası Kurulu'nun şimdi daha şahin olmasının muhtemel olduğunu düşünerek TCMB'deki başkan değişimini dezenflasyon ve TL için olumlu buluyoruz" denildi.

Bankanın ekonomistlerinden Fatih Akçelik imzalı notta "Para politikasının önümüzdeki dönemde enflasyon görünümüne karşı daha duyarlı olması muhtemel olduğundan faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmasını bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Notta ayrıca, Karahan'ın enflasyonla mücadele için para politikası ile maliye politikası arasında koordinasyonu artırmasının muhtemel olduğu belirtildi.

Öte yandan, TCMB başkanının görev süresine dair belirsizliğin sürdüğü ve politika değişikliği konusunda şüpheye neden olduğu da notta vurgulandı.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Ekonomi Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan JP Morgan TCMB Merkez Bankası