Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

JPMorgan CEO'su kripto paraları bir kez daha eleştirdi

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nde konuşan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto sektörüne bakış açısını değiştirmediğini bir kez daha göstererek sektöre yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

JPMorgan CEO'su kripto paraları bir kez daha eleştirdi

Jamie Dimon, kripto paraların tek gerçek kullanım alanının suçlular, uyuşturucu kaçakçıları, kara para aklama ve vergi kaçırma olduğunu iddia etti. Dimon, Senatör Elizabeth Warren’ın bir sorusuna cevap verirken "Hükümetin yerinde olsaydım kripto paraları yasaklardım." dedi. JPMorgan CEO’su ayrıca kripto varlıkların kısmen anonim olduğunu ve kullanım alanının düzenlenmiş geleneksel finans piyasalarına dayanmadığını savundu.

Jamie Dimon, geçmiş yıllardaki açıklamalarında da Bitcoin’i hedef göstererek en büyük kripto para birimini "sahtekarlık" olarak nitelendirmişti.

Senatör Elizabeth Warren ise bankacılık politikaları konusunda genelde milyarca dolarlık gelir elde eden bankaların CEO’larıyla fikir ayrılığı yaşadığını, ancak bunun bir ulusal güvenlik sorunu olduğunu söyledi ve Dimon’a destek veren ifadeler kullandı. 

Warren, Kongre’ye seslenerek teröristlerin, uyuşturucu kaçakçılarının ve dolandırıcıların faaliyetlerinde kripto paraları kullanmalarının engellenmesi için hızlı şekilde aksiyon alınması gerektiğini savundu.

BINANCE CEO’SU DIMON’IN ELEŞTİRİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bu ifadelerin ardından Binance’in yeni CEO’su Richard Teng, kripto ekosisteminin yasadışı faaliyetler konusunda haksız yere eleştirildiğini söyledi.

Richard Teng, her iki sistemdeki yasa dışı faaliyet ölçeğinde büyük bir fark olduğunu öne çıkardı ve kripto sektörü temelli finansal suçlarla ilgili söylemlerin değişmesi gerektiğini savundu. Teng, itibari para birimleriyle gerçekleşen yasa dışı faaliyetlerin kripto paralara nazaran çok daha fazla olduğu tezini ortaya attı. Binance CEO,’su Dr. Andrzei Gwizdalki’nin çalışmasına atıfta bulunarak ABD doları gibi itibari para birimleriyle yılda tahmini olarak 3,2 trilyon dolarlık yasa dışı faaliyetin gerçekleştiğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Bitcoin binance ceo