Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

JPMorgan'dan 20 Türk bankasına ziyaret: Kurumsal zayıflığa vurgu...

JPMorgan analistleri Türkiye'de 20 banka ve şirket ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından hazırlanan notta Türkiye'de kurumsal zayıflığa vurgu yapıldı. Notta, Türkiye'deki makro ivmenin kurumsal zayıflıkla dengelendiği belirtildi. Notta banka ve şirketlere yönelik tavsiyeler de yer aldı.

JPMorgan'dan 20 Türk bankasına ziyaret: Kurumsal zayıflığa vurgu...

JPMorgan’ın Zafar Nazim ve Lorenzo Parisi'nin de bulunduğu kurumsal araştırma analistleri ve ekonomist Fatih Akçelik, Türkiye’de 20 banka ve şirketle bir araya geldi. Görüşmeler sonrasında hazırlanan notta, makro taraftaki ivmeyi, kurumsal zayıflık ve adil değerine yakın kurumsal değerlemelerin dengelediğine dikkat çekildi.

BloombergHT'nin aktardığı, yetkililerle yapılan görüşmeler sonrasında JPMorgan’dan yayımlanan notta, ortodoks politikalara dönüş ve makro taraftaki dengesizliklerin giderilmesinin ardından Türkiye'nin borçlanma tarafında geçen 1 yıllık süreçte güçlü bir performansa imza attığı belirtilirken, bunun şirketlerin temellerini geliştirmediğine dikkat çekildi.

'DOLARİZASYON TETİKLENEBİLİR'

Türk şirketlerinin birçoğunun TL'deki reel değerleme, yüksek enflasyonist baskılarla gerileyen alım gücünden etkilenen zayıf iç talep nedeniyle baskılandığına vurgu yapılırken, kurumsal borçlanma temellerinin sağlıklı bir düzeyde kaldığı da vurgulandı.

Makro tarafta ivmenin kısa vadede devam etmesi beklenirken, dolarizasyon konusunun izlenmeye devam edileceğini de belirtti. Türkiye'de yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat ve KKM’den TL mevduata dönüş eğilimine dikkat çeken JPMorgan analistleri, mevcut TL politikasının uzun süre devam etmesi halinde, bir yerden sonra dolarizasyonu tetikleyebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

'PİYASA TEKNİKLERİ KÖTÜYE GİDİYOR'

JPMorgan birçok şirketin temellerine yönelik detaylı değerlendirmeler yaparken, şirketlerin eurobondlarına ilişkin tavsiyeler de güncellendi.

Değerlendirmede kurumsal finansman tarafından ihraç baskısının azalmasının beklendiği ancak piyasa tekniklerinin kötüye gittiği vurgulandı.

Türkiye'de şirketlerin son 12 ayda 19,6 milyar dolarla rekor seviyede eurobond ihracı yaptığını hatırlatan JPMorgan analistleri, bunun sonucu olarak yatırımcı pozisyonlanmasının nötr ya da ağırlık üstü seviyesinden ağırlık altı seviyesine döndüğüne dikkat çekti.

JPMorgan analistleri, eurobondlara yönelik de şu tavsiyeleri paylaştı:

  • Akbank-Ağırlık üstü

  • Limak Port 2036 vadeli Eurobond-Ağırlık üstü

  • Coca Cola İçecek 20229 vadeli Eurobond-Nötr

  • Arçelik 2028 vadeli Eurobond-Nötr

  • Ford Otosan 2029 vadeli Eurobond-Nötr

  • Garanti BBVA 2027 vadeli Eurobond-Nötr

  • İş Bankası 2028 vadeli Eurobond-Nötr

  • Mersin Limanı 2028 vadeli Eurobond-Nötr

  • TAV Holding 2028 vadeli Eurobond-Nötr

  • Türkiye Varlık Fonu-Nötr

 


Haber Kaynağı : 12punto