Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kira vergisi ile ilgili yeni gelişme!

İktidarın Meclis'e sunma aşamasında olduğu belirtilen ve kira vergisini artıracak olan düzenlemede değişikliğe gidildiği öğrenildi. Üzerinde çalışılan vergi reformu taslağına, kira geliri elde eden ev sahiplerinin ödediği vergilere uygulanan 33 bin liralık istisnanın kaldırılmasına yönelik bir madde konulmuştu.

Kira vergisi ile ilgili yeni gelişme!

AKP’li milletvekillerinin haziran ayı başında TBMM’ye getirmeye hazırlandığı vergi reformu taslağına ilişkin yeni bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Evini düşük bedelle kiraya veren ev sahiplerinin daha düşük Gelir Vergisi ödemelerini sağlayan istisnayı kaldırma kararından geri dönüldüğü ifade ediliyor.

Madde yasalaşsa özellikle tek evini kiraya verip geçimini oradan sağlayan ev sahiplerinin vergisi olağanüstü artacak, dolaylı olarak kiralara da zam gelecekti.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, düzenleme, AKP içerisinde de büyük rahatsızlık yarattı. Artan tepkiler üzerine istisnanın kaldırılmasını öngören madde, taslak metinden çıkarıldı.

Ev sahiplerinin kira gelirinin 33 bin liraya kadar olan kısmına vergi istisnası uygulanıyor. Bu tutar her yıl yeniden artırılıyor. 2023’te elde ettiği kira geliri 33 bin liranın altında kalanlar istisna sayesinde hiç vergi ödemedi. Daha yüksek kira geliri elde edenler de 33 bin TL düştükten sonra kalan gelirleri üzerinden vergi ödedi. Vergi reformu yasa taslağına, bu istisnanın tamamen yürürlükten kaldırılması için madde konmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

TBMM Gelir vergisi