Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kripto para fidye ödemelerinde rekor!

ABD merkezli blok zincir analiz şirketi Chainalysis'in raporuna göre, 2023 yılında kripto para ile ilişkili fidye ödemeleri neredeyse iki katına çıkarak 1 milyar dolara ulaştı ve rekor kırdı.

Kripto para fidye ödemelerinde rekor!

ABD merkezli blok zincir analiz şirketi olan Chainalysis’in raporuna göre, 2023 yılında kripto para ile ilişkili fidye ödemeleri neredeyse iki katına çıkarak 1 milyar dolara ulaştı ve rekor kırdı. Fidye yazılımı, kullanıcıların sistemlerine veya kişisel dosyalarına erişmesini engelleyerek kullanıcının erişimi yeniden elde etmesi için fidye ödenmesini talep eden bir siber saldırı tekniği olarak biliniyor. 2022 yılında, daha çok hastaneleri, okulları ve devlet kurumlarını hedef alan dolandırıcıların fidye yazılımı saldırılarıyla topladığı kripto para miktarı 567 milyon dolar olmuştu.

Ancak, Reuters'ın haberine göre, kripto para ile ilişkili hack ya da düzenbazlık ile yapılan kayıpların 2023'te azaldığı belirtiliyor.

Kripto para piyasalarına olan ilginin artması, son olarak bitcoinin piyasa değerine de yansımış durumda. Bitcoin fiyatı, küresel piyasalardaki risk iştahanın artması ve spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle 45 bin doların üzerinde işlem görüyor. Dün bitcoinin günlük yükselişi yüzde 5’i aşmış durumda. En büyük kripto para birimi olan bitcoin, Eylül ayından beri yüzde 60 değer kazandı. Bununla birlikte, küresel merkez bankalarının faiz indirmeye başlayacağı beklentisi de rol oynuyor ve bu da piyasalardaki risk iştahını artırıyor.

Chainalysis'e göre, dosya paylaşım yazılımı MOVEit’i çökerten "cl0p" adlı bir grup, fidye ödemelerinden 100 milyon dolar topladı. İçlerinde enerji devi Shell’in de olduğu birçok organizasyon ve devlet kurumu, hassas bilgilerin paylaşılmasını sağlayan MOVEit adlı yazılımın delinmesiyle siber güvenlik saldırılarına maruz kaldıklarını açıklamıştı.


Haber Kaynağı : BBC

Bitcoin Kripto para