Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mehmet Şimşek, ‘faiz artırma talimatı’ verdi mi? TBB’den açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'yla lüks bir restoranda iftar yemeği yediği ve iftara katılan bankacılara 'faizleri artırın' talimatı verdiği yönündeki iddialara TBB'den yanıt geldi. Söz konusu iddiaları yalanlayan TBB açıklamasında, "Kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakan'ın iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek, ‘faiz artırma talimatı’ verdi mi? TBB’den açıklama geldi

Tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’yla lüks bir restoranda kişi başı 4345 TL’lik iftar yemeğinde buluştuğunu iddia etti.

Öte yandan Yarkadaş, Şimşek'in yemekte banka genel müdürlerine 'Faizleri yüzde 62.5 yapın' dediğini öne sürdü.

TBB'DEN YARKADAŞ'IN İDDİALARINA YANIT

Yarkadaş'ın gündeme oturan iddiasının ardından TBB'den açıklama geldi.

TBB'den yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun 12 Mart'ta mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya geldiği belirtildi.

İftar yemeğinin İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan görüşmede ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur. Sayın Barış Yarkadaş'ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakan'ın iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır. Türkiye Bankalar Birliği adının siyasete alet edilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ilgili tüm kesimlerden beklenmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."


Haber Kaynağı : AA

Barış Yarkadaş Bankalar Birliği Ekonomi faiz Mehmet Şimşek