Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Mehmet Şimşek yeni ekonomik verileri değerlendirdi: 'Olumlu etkilerini görüyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomide haziran ayına ilişkin verileri değerlendirdi. Şimşek, cari açığın zaman içerisinde gerilemesini beklediklerini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca işsizlik rakamlarının da yeni ekonomik program sayesinde gerilemeye başladığını kaydetti.

Mehmet Şimşek yeni ekonomik verileri değerlendirdi: 'Olumlu etkilerini görüyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayına ilişkin ödemeler dengesi ve iş gücü verilerini değerlendirdi.

Aylık cari dengenin fazla verdiği haziranda yıllık açığın 24,8 milyar dolar olduğunu aktaran Şimşek, "İkinci çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,2'ye, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2'nin altına gerilemesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Şimşek, programın dengelenme ve dezenflasyondaki olumlu sonuçlarının yanı sıra iş gücü piyasasındaki kısa vadeli olumsuz etkilerini gördüklerini belirtti.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

"Aylık cari dengenin fazla verdiği haziranda yıllık açık 24,8 milyar dolar gerçekleşti. İkinci çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,2’ye, üçüncü çeyrekte ise yüzde 2’nin altına gerilemesini bekliyoruz.

Programımızın dengelenme ve dezenflasyondaki olumlu sonuçlarının yanı sıra işgücü piyasasındaki kısa vadeli olumsuz etkilerini görüyoruz.

İşsizlik oranı haziranda yüzde 9,2’ye yükseldi ancak bu yıl OVP’den daha düşük ve tek haneli işsizlik oranı öngörüyoruz.

Kalıcı refah artışı sağlamak için programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. İşgücü piyasasının niceliği kadar niteliği de önemlidir. Bu kapsamda verimlilik artışı, beşeri sermayenin güçlendirilmesi ve dijital dönüşüme odaklanan yapısal reformlara ağırlık veriyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek cari açık işsizlik