Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş: Altında yükseliş devam edecek

Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş'ın öngörüsüne göre, 2024 yılında altın fiyatları yükselmeye devam edecek. Merkez bankalarının faiz indirimine hızlı bir başlangıç yapamaması ve bu durumun volatilite artışına neden olması, altının 2.200 dolar civarında değer bulmasına neden olacak.

Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş: Altında yükseliş devam edecek

Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, 2024 yılında altın fiyatlarının yükseleceği öngörüsünde bulundu. Yavaş, merkez bankalarının faiz indirimine hızlı bir başlangıç yapamamasının ve bu durumun volatilite artışına neden olmasının altını çizerek, altının 2.200 dolar civarında değer bulabileceğini ifade etti. Ayrıca, enflasyonist risklerin ve yumuşak iniş senaryolarının daha netleştiği bir konjonktürde altının daha sağlıklı bir yükselişle 2.400 dolar seviyesini test edebileceğini belirtti.

Yavaş, Türkiye'de ise TCMB'nin rezerv artırım politikasıyla birlikte döviz kurlarında olası yükselişin etkisinin hissedilebileceğini ve gram altında 2.400 TL seviyesinin görülebileceğini tahmin etti. Seçimlerin geride kalmasının etkisiyle ise gram altın 2.700 TL seviyesine ulaşabileceğini kaydetti.

Ayrıca Yavaş, 2024 yılında endekslerde beklenen volatilite artışına rağmen, doğru sektör ve hisse seçimlerinin önemli olduğu bir yılda, enflasyon üzerinde getiri sağlanması mümkün olabileceğini belirtti. Orta düzeyde bir risk algısıyla yüzde 40-60 arasında bir portföy dağılımı oluşturulabileceğini söyledi. Bu dağılımda yüzde 40'lık kısım, başta mevduat faizi, özel sektör tahvilleri ve altın gibi güvenli varlıklardan oluşabilir. Geri kalan yüzde 60'lık kısım için ise hisse senedi piyasaları üzerindeki yatırımlar düşünülebileceğini vurguladı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Enflasyon 2024 mevduat TCMB yatırım