Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Morgan Stanley: Karahan ataması para politikasında değişiklik işaret etmiyor

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası Başkanlığı görevine Fatih Karahan'ın atanmasını değerlendirdi.

Morgan Stanley: Karahan ataması para politikasında değişiklik işaret etmiyor

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) Başkanlık görevine Fatih Karahan'ın atanması konusunu değerlendirdi. Bankanın değerlendirmesinde, "Geçmiş başkan değişikliklerinin aksine, bu durum politika yönünde bir değişikliğe ya da daha düşük faiz oranlarına yönelik siyasi bir tercihe işaret etmiyor" ifadelerine yer verildi.

Morgan Stanley, Hafize Gaye Erkan'ın kısa süre önce kişisel nedenlerle istifa etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Karahan'ı yeni TCMB Başkanı olarak atamasını değerlendirdi. Banka, "TCMB'nin Başkan Karahan yönetiminde enflasyonla mücadeleye öncelik veren geleneksel para politikası çerçevesine devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Fatih Karahan'ın temmuz ayında TCMB'ye başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olarak atandığını hatırlatan Morgan Stanley, atanmalarının ardından ağustos ayında TCMB'nin sıkılaştırma adımlarında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Banka, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bizim görüşümüz; 2019 ve 2021'deki geçmiş başkan değişikliklerinin aksine, bu durum politika yönünde bir değişikliğe ya da daha düşük faiz oranlarına yönelik siyasi bir tercihe işaret etmiyor. TCMB'nin dezenflasyona öncelik veren geleneksel para politikası çerçevesine devam etmesini bekliyoruz. TCMB'nin önümüzdeki Perşembe günü (8 Şubat) düzenleyeceği Enflasyon Raporu basın toplantısında politika mesajlarını dinleme şansımız olacak."


Haber Kaynağı : 12punto

Hafize Gaye Erkan Fatih Karahan Merkez Bankası Morgan Stanley TCMB