Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Online bankacılık şube çalışanlarını işinden ediyor...

İngiltere'nin en büyük bankalarından Lloyds, müşterilerinin çevirim içi tercihleri nedeniyle personel azaltma kararı aldı.

Online bankacılık şube çalışanlarını işinden ediyor...

Lloyds, online bankacılığa geçiş kapsamında şubelerinde 1600 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.  Maliyetleri azaltma ve müşterileri dijital hizmetlere yönlendirme çabalarının bir parçası olarak şirket, kurumsal bir revizyonun bir parçası olarak şube ağından 1600 personeli çıkarmayı planlıyor.

 İngilterenin en büyük bankalarından Lloyds, 26 milyon müşterisinin 21 milyonundan fazlasının hizmetlerini çevrimiçi kullanmayı tercih etmesiyle bir davranış değişikliğine uyum sağladığını açaıkladı.

Ancak işten çıkarmalar, hesaplarını yönetmek için şubelere gitmeyi tercih eden Lloyds müşterilerinin (yaklaşık 2 milyon kişi veya Lloyds müşterilerinin %8'i )endişe duymasına neden olabilir.

The Guardian'da yer alan habere göre banka, müşterilere şubede, video ya da telefon görüşmeleriyle hizmet veren bir hibrit hizmet sunmak amacıyla aynı anda 830 kişilik bir ilişki büyüme ekibi oluşturacak. Bununla birlikte, bu yeni rollerin, işleri kesilecek personellere verilmesi konusunda garanti yok.

Lloyds, bu yıl yaklaşık 114 şubeyi kapatıyor. Personel kesintileri, genellikle üst düzey şube çalışanlarına odaklanacak, en düşük düzeydeki rollerini sürdürecek.

Personel sendikası Accord, çoğu kesintinin gönüllü istifaya dayalı olmasını umuyor; yani işçiler istifa etmeyi talep eder ve bazı durumlarda tazminat alırsa sıkıntı yaşanmayacak., 

En son iş kayıpları hakkında yorum yaparak bir Lloyds sözcüsü, "Daha fazla müşterinin günlük bankacılıklarını çevrimiçi yönetmeyi tercih ettiği bir dönemde, insanlarımızın en çok ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir olması önemlidir. Müşterilerimiz bizi istedikleri şekilde ve zamanda görebilsinler diye şube ekiplerimize bir dizi yeni rol ve değişiklik getiriyoruz" dedi. Accord ise şunları söyledi: "LBG, müşteri davranışlarındaki değişiklikler nedeniyle şube ağı yapısında ve çalışma biçimlerinde önemli değişiklikler açıkladı. Bu, şube ağları ve üyelerimiz açısından önemli bir değişikliği temsil ediyor."


Haber Kaynağı : Taner Bildik

banka çevrimiçi çalışan İngiltere istifa işten çıkarma Para personel revizyon Sendika tazminat The Guardian