Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Restoranlar fiyat artışlarına çözüm olarak 'menü mühendisliği'ni buldu

Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle restoran ve kafeler çözüm olarak "akıllı menü" uygulamasını benimseye başladı. Ayrıca, restoran işletmecileri fiyatları aşağıya çekebilmek için konserve uygulamasına başladı.

Restoranlar fiyat artışlarına çözüm olarak 'menü mühendisliği'ni buldu

Türkiye'de son yıllarda yüksek enflasyonun olması nedeniyle yeme-içme sektöründe de zorluklar devam ediyor. Restoran ve kafeler enflasyonla mücadele etmeye çalışırken yurttaş tarafında ise yüksek fiyatlara karşı boykot söz konusu. 

Restoran ve kafe işletmecileri ile sektör temsilcileri, artan maliyetlerle başa çıkmak ve müşterileri memnun etmek için zarar etmeyecek 'akıllı menü' uygulamalarını benimsemeye başladı. Bu uygulamalar, fiyatlandırmayı dengede tutarken, müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

BAŞA ÇIKABİLMEK İÇİN...

Son yıllarda yüksek enflasyon sorunu, dışarıda yeme-içme maliyetlerini katladı. Gıda enflasyonunun yüzde 70'leri aştığı bu dönemde, restoranlar artan maliyetlerle başa çıkmak için menü mühendisliğine yöneldi.

Restoran işletmecileri, mevsime göre fiyatı daha uygun olan sebze ve meyve ürünlerini menülerine eklemeye başladı.

AMAÇ: FİYATLARI DENGEDE TUTABİLMEK

İşletme sahipleri, yaz aylarında domates ve patlıcan gibi ürünler daha ucuzken konserve yapıp stoklayarak kış döneminde kullanmaya başladılar. Bu adım, artan maliyetleri dengelemek ve müşterilere daha uygun fiyatlar sunmak için atıldı.

Hatta sektörde dinamik fiyatlama olarak ifade edilen günlere göre menü fiyatlarını güncelleme de konuşulur oldu.

Restoran, cafe, pastane türündeki işletmeler hizmet sağlanan yapay zeka destekli kişiye özel sunulan akıllı menüler ve gerçek kullanıcı verilerine dayanan raporlar ile ürün satışlarını artırmayı hedefliyor

Restoran işletmecileri, menülerinde bazı içerikleri değiştirerek ve uygun fiyatlı ürünlere yönelerek maliyetleri dengelemeye çalıştıklarını ve yaşanan sorunun temel nedeninin enflasyon ve artan maliyetler olduğunu vurgulayarak, bu durumun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtiyor

İşletmeciler, hammadde fiyatlarının sürekli artması ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların işletmelerini olumsuz etkilediğini dile getirirken; bu zorlu koşullarda ayakta kalabilmek adına değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını ve asıl sorumlunun bu ekonomik faktörler olduğunu ifade ediyor.



Haber Kaynağı : 12punto

menü mühendisliği akıllı menü yeme içme sektörü