Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rothschild, yerli markaya 200 milyon Euro ödeyecek

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild ailesinin üyelerinden Nat Rothschild, Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor. 200 milyon Euro'luk yeni anlaşma...

Rothschild, yerli markaya 200 milyon Euro ödeyecek

Dünyanın en zengin aileleri arasında gösterilen Rothschild ailesinin üyesi olan Nat Rothschild, 2021 yılında Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Volex ile kablo üreticisi Deka'yı satın almıştı. Şirketin hisselerini 61,8 milyon euroya satın alan Volex, yaz aylarında ise 200 milyon Euro karşılığında Murat Kablo'yu satın almak için görüşmeleri ilerletmişti.

200 milyon euroya satıldı

Nat Rothschild'e ait olan Vorex şirketi, yaz aylarında görüşmeleri tamamlayarak Rekabet Kurumu'na başvurularını yapmıştı. Milyarder Nathaniel Philip Rothschild (Nat Rothschild), 200 milyon euroya Murat Kablo'yu satın almak için İstanbul’a gelirken, alınan son bilgilere göre satış işlemleri resmen tamamlandı.

Murat Ticaret, internet sitesinde yayımlanan bilgilerde şirketin 2023 yılı itibarıyla Volex tarafından satın aldığını doğrularken, milyarlık satış Türkiye'ye yeni yatırım beklentilerini yukarı çekti.

Londra Borsası'nda işlem gören Volex, kritik güç ve veri iletim ürünlerinin entegre üreticisi olarak tanınıyor.

Petrol yatırımları ile öne çıkmıştı

Murat Ticaret ve Kablo A.Ş, 16 ülkede fabrika ve merkeze sahip bir şirket. Volex'in bu şirketi satın alması, bugüne kadar yaptığı en büyük satın alma işlemi olarak kayıtlara geçiyor. Volex, 22 ülkede 8 binden fazla çalışanı olan bir şirket ve Türkiye'ye de bu satın alma ile giriş yapmış oluyor. Şirket daha önce de 10 farklı firmayı bünyesine katmıştı. Nat Rothschild, Türk şirketleriyle ilk temasını 2011 yılında Genel Enerji ile kurmuştu. Nat Rothschild, Mehmet Emin Karamehmet ile birlikte Irak'ta petrol arama işine de girmişti.



Haber Kaynağı : 12punto

Aile Dünya euro fabrika Görüşme londra petrol satış şirket yatırım