Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sam Altman ve Greg Brockman’ın şirket yönetimine dönmesiyle birlikte yeni yönetim kurulu atamaları açıklandı

OpenAI, Kurucu Ortakları Sam Altman ve Greg Brockman’ın şirket yönetimine dönmesiyle birlikte yeni yönetim kurulu atamaları da açıklandı. Yeni kurul, Salesforce’un eski eş CEO’su Bret Taylor, eski Hazine Bakanı Larry Summers ve Quora CEO’su Adam D’Angelo’dan oluşuyor.

Sam Altman ve Greg Brockman’ın şirket yönetimine dönmesiyle birlikte yeni yönetim kurulu atamaları açıklandı

Microsoft, OpenAI’ın yeni kurulunda gözlemci üye olarak yer alacak. Microsoft, OpenAI’da yaşanan kaos boyunca ikiliye destek çıkmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft CEO’su Satya Nadella, partnerliğin bir adım öteye taşınmasından memnun olduğunu söyledi.

OpenAI, yeni kurulu “ilk” olarak nitelendirdi ve gelecekte kurul sayısının artacağının sinyallerini verdi.

Altman, şirket blogunda, kovulmasına yol açan eski kurula katkılarından dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Ayrıca Mira Murati’yi şirketin teknoloji şefi olarak yeniden görevlendirdi. Murati, eski Twitch CEO’su Emmett Shear’ın CEO olarak duyurulmasından önce bir gün boyunca geçici CEO olarak görevlendirilmişti.

OpenAI’deki kaos, şirketin 800 çalışanının çoğunluğunun Altman ve Brockman yeniden görevlerine iade edilmemesi durumunda istifa edeceklerini açıklayan bir mektubu imzalamalarına yol açtı. Önemli imzacılardan biri de Altman’ın görevden alınmasında büyük bir rolü olan eski kurul üyesi Ilya Sutskever’di. Sustkever daha sonra eylemlerinden dolayı özür diledi ve kararından pişmanlık duyduğunu söyledi. Ancak buna rağmen Sutskever, Altman’ın liderlik ekibi listesinde yer almadı.

Altman blog yazısında, “İlya’yı seviyor ve saygı duyuyorum, onun alanın yol gösterici ışığı olduğuna inanıyor ve değerli bir insan olduğunu düşünüyorum. Ona karşı hiçbir kırgınlık beslemiyorum. Ilya artık kurulda yer almayacak olsa da iş ilişkimizi sürdürmeyi umuyoruz ve OpenAI’de nasıl devam edebileceğini tartışıyoruz.”

Altman, beklendiği üzere en çok Brockman’a övgüde bulundu. Altman, “bu şirketi Brockman’la ortak yönettiklerini” ve yakında bunu resmileştireceklerini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

AI ceo çalışan