Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan seçim öncesi emekliye ek zam iddiası! Rakam verdi…

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, iktidarın yerel seçimlerden önce emekliye ek zam yapabileceğini söyledi.

SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan seçim öncesi emekliye ek zam iddiası! Rakam verdi…

Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu rakam yüzde 37,57 oranında kaldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını yüzde 5 olarak duyurdu.

2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan eden Erdoğan, en düşük emekli maaşının da 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı.

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİYE EK ZAM İDDİASI

Sefalet ücretine mahkum edilen milyonlarca emekli hayal kırıklığına uğrarken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yerel seçimlerden önce iktidarın emekliye ek zam yapabileceğini iddia etti.

Kamu Son Haber’e konuşan Erdursun, milyonlarca emeklinin yapılacak olan düzenlemeden etkilenmediğini belirtirken, emeklinin tepkisinin de büyük olduğunu aktardı. 

RAKAM VERDİ

İktidarın, seyyanen zam planını emeklinin tepkisine göre değerlendireceğini ifade eden Erdursun, “4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler” dedi.

EK ZAM FARKI 1 HAFTA İÇİNDE ÖDENECEK

Öte yandan memur emeklilerine yapılan zam oranı ile farkı kapatmak için SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan yüzde 42.57’lik ek zam oranının yüzde 49.25’e çıkarılması düzenlemesi Meclis’ten geçti. Yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farklar, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 1 hafta içerisinde ödenecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Emekli emekli maaşı emekliye ek zam en düşük emekli maaşı Özgür Erdursun zam