Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Şimşek'ten enflasyonda düşüş ve vergi açıklaması! KDV ve Gelir Vergisi artacak mı?

KDV oranının yüzde 20’nin üstüne çıkmayacağını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonist yeni vergi olmayacak, KDV, yeni kurumlar vergisi olmayacak" diye konuştu. Öte yandan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi.

Şimşek'ten enflasyonda düşüş ve vergi açıklaması! KDV ve Gelir Vergisi artacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iktidara yakınlığıyla bilinen Kanal 7 televizyonuna konuştu.

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, 6 Şubat depremleri nedeniyle çok büyük bir açıkla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Dışardan borçlanmak yerine açığı azaltmaya gittik. Bundan dolayı vergi artışlarına gittik. Bunlar doğrudan doğruya enflasyon. 2024’te bunlar olmayacak. Bunlar da tek seferlik etkiler. Enflasyonist yeni vergi olmayacak" diye konuştu.

"GELİR VERGİSİNİ ARTIRMAYACAĞIZ"

Orta Vadeli Program'da (OVP) net bir çerçeve çizdiklerini savunan Şimşek, "Biz KDV genel oranını artırmayacağız yüzde 20 üst limit. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. Çok netiz bu konuda. Ancak istisna muafiyetleri gözden geçireceğiz. Bunlarda verimlilik ne durumda bakacağız" ifadelerini kullandı. 

KURUMLARA 'HARCAMALARI KISIN' GENELGESİ

Bakan Şimşek ayrıca “Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz. Bütün kurumlara genelge gönderdik. Kamuda ciddi bir şekilde harcamaları kısacağız ve kontrol altına alacağız. Bu konuda netim” açıklamasında bulundu

“ENFLASYON 3 TEMMUZ’DAN İTİBAREN DÜŞECEK”

Enflasyonda düşüş için tarih veren Şimşek, şöyle konuştu;

"Enflasyon Temmuz 3’ünden itibaren düşmeye başlayacak. Çünkü çıktı açığı Temmuz’da eksiye dönüyor. Baz etkisi var. Para politikası gecikmeli çalışıyor.

Başından beri enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak diyoruz. Enflasyonda düşüş trendi başlamış durumda. Bir program var sabırla kararlılıkla uygulayacağız.”


Haber Kaynağı : 12punto

Enflasyon Mehmet Şimşek KDV vergi Ekonomi Ekonomi haberleri