Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan ilk mesaj: 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz'

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesinin ardından TCMB Başkanı olarak atanan Fatih Karahan'dan ilk açıklama geldi. Karahan, " Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan ilk mesaj: 'Kesinlikle izin vermeyeceğiz'

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesinin ardından TCMB Başkanı olarak atanan Fatih Karahan'dan ilk açıklama geldi.

Merkez Bankası tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ENFLASYON MESAJI VERDİ

"3 Şubat 2024 tarihli ve 32449 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına, 28 Temmuz 2023 tarihinden bu yana Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Dr. Fatih Karahan atanmıştır.

Başkan Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından aşağıdaki değerlendirmelerde bulunmuştur:

'Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.'

Dr. Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Kararı Enflasyon Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan TCMB