Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ticaret Bakanlığı araştırması: Dijital tüketicilerin yüzde 70'i indirimli fiyatlara inanmıyor

Ticaret Bakanlığı'nın araştırmasına göre, dijital tüketicilerin yüzde 70'i alışveriş platformlarındaki indirimli fiyatların gerçeği yansıtmadığını düşünüyor.

Ticaret Bakanlığı araştırması: Dijital tüketicilerin yüzde 70'i indirimli fiyatlara inanmıyor

Ticaret Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, her 10 kişiden 7'si alışveriş platformlarındaki indirimli fiyatların gerçeği yansıtmadığını düşünüyor. Aynı araştırmada her 10 kişiden 4'ü, bu platformlarda yanıltıcı indirim oranları ve fiyatlarla karşılaştığını ifade edildi.

"Dijital Tüketicinin Korunması Projesi/Faz I: Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Projesi" kapsamında gerçekleştirilen araştırmada, dijitalleşmenin artmasıyla tüketicilerin çevrimiçi ortamlara daha fazla yöneldiği ve dijital reklam ve uygulamalarla daha sık karşılaştığı belirtiliyor. Ayrıca, reklam kurulu gündemine yansıyan dosyaların yüzde 79'unun dijital mecralarda yayınlanan reklamlar ve uygulamalar olduğu belirtildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, tüketicilerin çoğunluğu dijital mecralardaki reklamları ayırt etmekte zorlanıyor ve kişisel verilerin paylaşımı konusunda endişeli. Ayrıca, alışveriş platformlarında indirimli fiyatların gerçeği yansıtmadığı algısı oldukça yaygın.

Ticaret Bakanlığı, bu tür sorunları tespit edip çözmek amacıyla "Dijital Tüketicinin Korunması Projesi"ni başlatmış ve bu proje kapsamında yapılan araştırmaların ilk aşamasının tamamlandığını duyurmuştu. Proje, tüketicileri dijital ortamlarda daha etkin bir şekilde korumayı hedefliyor.

 


Haber Kaynağı : 12punto

ticaret bakanlığı Kişisel veri alışveriş araştırma