Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Trendyol'dan halka arz açıklaması: 'Gelirimizin en az yüzde 50'si uluslararası olmalı'

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, halka arz için acele etmeyeceklerini ve önceliklerinin uluslararası alana yayılmak olduğunu söyledi.

Trendyol'dan halka arz açıklaması: 'Gelirimizin en az yüzde 50'si uluslararası olmalı'

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, halka arz beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bloomberg TV'ye yapılan konuşmasında Çetin, halka arz sürecinde acele etmeyeceklerini vurgulayarak, önceliklerinin uluslararası alana yayılmak olduğunu ifade etti. Bu yıl gelirlerinin yüzde 20'sinin uluslararası kaynaklı olmasını beklediklerini dile getiren Çetin, "Halka arz aşamasında gelirimizin en az yüzde 50'sinin uluslararası kaynaklı olması gerekiyor" dedi.

Çetin, "Güçlü bilançolarımız ve ciddi uluslararası destek sağlayan yatırımcılarımız var. Halka arz için acele etmeyeceğiz. Sonuçta, tüm teknoloji şirketleri gibi bu planlarımızın içinde yer alacak" şeklinde konuştu.

10 MİLYON HEDEFİ

Körfez bölgesinde bu yıl 1 milyon aktif müşteriye ulaştıklarını belirten Çetin, yıl sonunda 6 milyon aktif müşteri hedeflediklerini ve "En kısa sürede 10 milyon aktif müşteriye ulaşmak istiyoruz" diye ekledi.

Geçen yıl dolar bazında büyümelerinin yaklaşık yüzde 50 olduğunu belirten Çetin, bu yıla çift haneli büyümeyle başladıklarını belirtti.

Çetin, işlerini uluslararasılaştırmanın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Bloomberg Halka arz