Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.900

TÜİK ve ENAG'ın ardından Bakan Şimşek'ten 'dezenflasyon' mesajı: 'Tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz'

TÜİK Ağustos ayında enflasyonu yıllık %51,97, aylık %2,47 olarak açıklarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "dezenflasyon belirginleşiyor" diyerek, "Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz" dedi.

TÜİK ve ENAG'ın ardından Bakan Şimşek'ten 'dezenflasyon' mesajı: 'Tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz'

TÜİK Ağustos ayındaki enflasyon oranlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %51,97, aylık %2,47 arttı. ENAG'a göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ağustos ayında %3,47 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %90,35 olarak gerçekleşti. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %90,35 olarak gerçekleşti.

YIL SONU HEDEFİ VURGUSU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X üzerinden yaptığı paylaşımda enflasyona ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Dezenflasyon belirginleşiyor. Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti. 

Geçici unsurların da etkisiyle aylık enflasyon ağustosta yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleşti. Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu. 

Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılığımız aşikâr. Düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörümüzün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması önem arz ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Şimşek Enflasyon Dezenflasyon TÜİK ENAG