Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk Devletleri Rekabet Konseyi kuruluyor

Rekabet Kurulu ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın işbirliğiyle, Türk Devletleri Rekabet Konseyi’nin kurulma aşamasına gelindiği açıklandı.

Türk Devletleri Rekabet Konseyi kuruluyor

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Temelleri 3 Ekim 2009 tarihinde Nahçıvan Antlaşması ile atılan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) son yıllarda aldığı somut kararlar, uygulamalar ve işbirliği konuları ile giderek yükselen bir grafik çizerek, bölgesel işbirliğinin dikkat çeken bir örneği haline gelmiştir. Asıl üyelerini Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’ın oluşturduğu TDT, Macaristan, Türkmenistan ve KKTC’nin de gözlemci statüde katılımıyla uluslararası arenada etkin ve dikkate alınan bir aktör olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. TDT aynı zamanda, Orta Asya-Kafkasya-Anadolu ve Orta Avrupa’yı birbirine bağlayan bir dostluk ve kardeşlik köprüsü olarak bin yıllık bir rüyayı gerçekleştirmiş, Türk Dünyasının işbirliği ve entegrasyonu adına önemli bir platform haline gelmiştir.

ORTAK ÇALIŞMALAR VE İŞBİRLİĞİ 

İşte bu misyonun bir parçası olarak, Kurumumuz öncülüğünde ve TDT Genel Sekreterliği koordinasyonunda üye devletlerin rekabet otoritelerini bir araya getirmek üzere başlatılan girişimle, Türk Devletleri Rekabet Konseyi kurulma aşamasına gelmiştir. Bu şekilde, Konsey üyeleri arasında bir taraftan ortak tarih, dil ve kültür mirasına yaslanan bağların güçlendirilmesi, diğer yandan da günümüz rekabet hukuku sorunlarının anlaşılması ve çözümlenmesi adına ortak çalışmalar, ziyaretler ve eğitim faaliyetleri yapılması, projeler geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulması ve bu sayede bölgemizde rekabet kültürünün yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

3 KASIM’DA ZİRVEDE GÜNDEME GELECEK

Konunun 3 Kasım 2023’te Astana, Kazakistan’da yapılması planlanan TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesinde de gündeme gelmesi ve üye devletlerin rekabet otoritelerinin işbirliği ve ortak projeler geliştirmek üzere bir konsey kuracaklarına ilişkin kararın sonuç bildirgesinde yer alması beklenmektedir. "


Haber Kaynağı : 12punto

Rekabet Kurulu