Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türk teknoloji girişimi firmasının oyunu rekor kırdı

Türkiye’nin ilk unicornlarından olan teknoloji girişim firmasının yaptığı oyun, tüm dünyada en çok gelir elde eden mobil oyun oldu.

Türk teknoloji girişimi firmasının oyunu rekor kırdı

Apple ve Google’ın online uygulama mağazalarında yapılan harcamaları raporlayan Data.ai araştırma şirketinin verileri, en çok ciro yapan firmanın Türk teknoloji girişimi firmasının oyunu olduğunu ortaya koydu.

İstanbul merkezli Dream Games’in büyük bir başarıya imza atan bulmaca oyunu Royal Match, mobil oyun dünyasında çığır açarak uzun yıllardır lider konumda olan Candy Crush Saga’yı geride bıraktı.

İstanbul merkezli Dream Games’in hayata geçirdiği bulmaca oyunu Royal Match, mobil oyun dünyasında dev bir değişim yaratarak, uzun yıllardır tahtını koruyan Microsoft’a ait Candy Crush Saga’yı geride bıraktı. Bu çarpıcı başarı, geçtiğimiz 12 ay boyunca diğer akıllı telefon oyunlarını gölgede bırakarak dünya çapında en çok kazandıran mobil oyun unvanını elde etti.

Data.ai’nin tespitlerine göre, Royal Match temmuz ayında dünya genelinde aylık gelir açısından zirveye çıkarak bu başarısını sürdürdü. 2021’de piyasaya sürülen bu oyun, Türk start-up Dream Games’in ilk oyunu olarak 2,75 milyar dolar değerinde bir giriş yaptı. Önceki lider Candy Crush Saga, on yılı aşkın bir süredir mobil oyun dünyasında hakimiyet kurmuş ve 20 milyar dolarlık kümülatif gelire ulaşmıştı. Ancak, Dream Games’in Royal Match’i, bu devi geride bırakarak sektörde yeni bir dönemi başlattı.

CANDY CRUSH'I BİLE GERİDE BIRAKTI

Financial Times, “İstanbul’da küçük bir ekip tarafından kurulan oyun firmasının Microsoft’un sahip olduğu Candy Crush gibi birçok oyunu gölgede bıraktığı” ifadelerine yer verdi.

İngiliz yayın kuruluşu, Türk şirketinin kısa vadeli para kazanmaya çalışan diğer şirketler gibi olmadığını, küçük ekibinin sürekli mobil oyunu daha iyi hale getirmek için çabaladığı yorumunu yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma şirketi araştırma Türkiye Oyun