Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Yerli üreticisi 260 liraya sattığı şarabı restoranda 3 bin 300 liraya içti: 'Dünyanın hiçbir yerinde...'

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı etkisini sürdürmeye devam ederken, fahiş fiyat politikası da hız kesmeden devam ediyor. Son olarak bir yerli şarap üreticisinin 260 liraya sattığı bir şişe şaraba 3 bin 300 lira ödediği ortaya çıktı.

Yerli üreticisi 260 liraya sattığı şarabı restoranda 3 bin 300 liraya içti: 'Dünyanın hiçbir yerinde...'

Türkiye'de artan enflasyon ve bozulan fiyatlama etkisini her geçen gün hissettirmeye devam ediyor.

Ekonomim yazarı Vahap Munyar bugünkü, "260 liraya sattığımız şarabı restoranda 3 bin 300 liraya içtik" başlıklı yazısında Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı'nın eşi Pınar Ellialtı ile bir akşam yemeğinde ödedikleri hesabı köşesine taşıdı.

260 LİRALIK ŞARABA 3 BİN 300 LİRA ÖDEDİLER

Munyar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Gittikleri restoranda kendi ürettikleri şaraplardan birini sipariş verdi.

Yemeğin sonunda hesabı istedi. Hesap dökümüne baktı, kendi şaraplarının restorandaki fiyatını görünce şaşırdı:

3 bin 300 lira…

İtiraz etmedi, hesabı ödedi. Ancak, kendi şarabına ödediği 3 bin 300 lira içine oturdu. Ertesi sabah pazarlama ekibine restoranın adını verdi:

Bakın bakalım “K………..” adlı şarabımızı o restorana kaç liraya vermişiz?

Ekip çok geçmeden bilgiyi aktardı:

ALIŞ MALİYETİNE 11-12 KAT EKLENDİ

Sözünü ettiğiniz şarabı o restorana veriş fiyatımız 260 lira görünüyor.

İç geçirdi, hayıflandı:

Yüksek enflasyon fiyatlama davranışlarını çok bozdu. Onu anladık. Ancak, bir şişe şaraba alış maliyetinin üzerine 11-12 kat eklemek dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil…"


Haber Kaynağı : 12punto

Suvla Selim Zafer Ellialtı Vahap Munyar Şarap