Araştırmalar ispatladı: Her gün yumurta yemenin 6 muhteşem faydası
Yumurta, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olarak, zengin besin içeriğiyle genel sağlık üzerinde sayısız olumlu etkiye sahiptir. Özellikle kahvaltı sofralarının favorisi olan yumurta, tok tutucu özelliği sayesinde kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği bir besindir. İşte yapılan araştırmalar ışığında yumurtanın 6 önemli faydası...

KAN ŞEKERİ VE İNSÜLİN DİRENCİNİ DENGELER
University of Sydney'nin 2020'de yaptığı araştırmaya göre, yumurta düşük glisemik indeksli bir gıda olarak kan şekeri seviyelerini dengelemeye ve insülin direncini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
University of Alberta'daki bir çalışmada, yumurtanın A vitamini, çinko ve diğer besin maddeleri açısından zengin olduğu, bağışıklık hücrelerini destekleyerek enfeksiyonlarla mücadelede etkili bir yardımcı olduğu bulundu.

ZİHİN SAĞLIĞINI DESTEKLER
2019 yılında Peking University’nin araştırması, yumurtanın içerdiği B12 vitamini, folat ve kolin sayesinde depresyon ve anksiyete gibi ruhsal bozukluklara karşı koruyucu olabileceğini gösterdi. Kolin ayrıca beyin sağlığını destekleyerek bilişsel işlevleri artırır.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR
University of Melbourne, yumurtanın içerdiği D vitamini, kalsiyum ve fosforun kemik yoğunluğunu artırarak kırık riskini azaltabileceğini 2021 tarihli bir çalışmada ortaya koydu.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER
University of Reading'deki 2020 araştırmasına göre, yumurtanın bağırsak florasını iyileştiren bileşenler içerdiği ve sindirim sistemini desteklediği tespit edilmiştir.

HAMİLELİKTE FETAL GELİŞİME KATKI SAĞLAR
University of Queensland, yumurtanın fetüsün beyin gelişimi için kritik öneme sahip kolin içerdiğini ve hamilelikte düzenli yumurta tüketiminin doğum kusurları ile nörolojik bozuklukları azaltabileceğini belirtti. Ancak hamilelikte tüketim öncesinde mutlaka doktora danışılmalıdır.

YUMURTA TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Yüksek Kolesterol: Yumurta, yüksek kolesterol içeriği nedeniyle kalp hastalığı, yüksek tansiyon veya diyabet gibi rahatsızlıkları olan bireyler için sınırlı tüketilmelidir.
Alerji Riski: Bazı kişilerde yumurtanın içerdiği protein, bağışıklık sistemi tarafından zararlı olarak algılanabilir ve alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Salmonella Tehlikesi: Çiğ veya az pişmiş yumurta tüketimi, salmonella bakterisi nedeniyle gıda zehirlenmesine neden olabilir.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Yapay zeka ile İmamoğlu akımı: Sosyal medya ayakta

Yeni Açılım 'Dolmabahçe-2' mi?!

Ekonomik kriz derinleşirken: Rakamların dili ve halkın gerçeği

PKK kararını verdi, AKP kurmayları duyurdu! 'Ne yapacağımızı biliyoruz'

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

Fatih Erbakan'dan 'yeni ittifak' sinyali! Partinin ismini de verdi

Kurucu iktidar, kurucu meclis ve Cumhuriyet

SONAR’ın VIP anketi sızdı: CHP’den AKP’ye 6 puan fark

FETÖ’nün finans kaynağı Maydonoz Döner'e operasyon

Sırrı Süreyya Önder'den sonra Pervin Buldan'a suikast iddiası