Araştırmalar ispatladı: Her gün yumurta yemenin 6 muhteşem faydası
Yumurta, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olarak, zengin besin içeriğiyle genel sağlık üzerinde sayısız olumlu etkiye sahiptir. Özellikle kahvaltı sofralarının favorisi olan yumurta, tok tutucu özelliği sayesinde kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği bir besindir. İşte yapılan araştırmalar ışığında yumurtanın 6 önemli faydası...
KAN ŞEKERİ VE İNSÜLİN DİRENCİNİ DENGELER
University of Sydney'nin 2020'de yaptığı araştırmaya göre, yumurta düşük glisemik indeksli bir gıda olarak kan şekeri seviyelerini dengelemeye ve insülin direncini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
University of Alberta'daki bir çalışmada, yumurtanın A vitamini, çinko ve diğer besin maddeleri açısından zengin olduğu, bağışıklık hücrelerini destekleyerek enfeksiyonlarla mücadelede etkili bir yardımcı olduğu bulundu.
ZİHİN SAĞLIĞINI DESTEKLER
2019 yılında Peking University’nin araştırması, yumurtanın içerdiği B12 vitamini, folat ve kolin sayesinde depresyon ve anksiyete gibi ruhsal bozukluklara karşı koruyucu olabileceğini gösterdi. Kolin ayrıca beyin sağlığını destekleyerek bilişsel işlevleri artırır.
KEMİK SAĞLIĞINI KORUR
University of Melbourne, yumurtanın içerdiği D vitamini, kalsiyum ve fosforun kemik yoğunluğunu artırarak kırık riskini azaltabileceğini 2021 tarihli bir çalışmada ortaya koydu.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER
University of Reading'deki 2020 araştırmasına göre, yumurtanın bağırsak florasını iyileştiren bileşenler içerdiği ve sindirim sistemini desteklediği tespit edilmiştir.
HAMİLELİKTE FETAL GELİŞİME KATKI SAĞLAR
University of Queensland, yumurtanın fetüsün beyin gelişimi için kritik öneme sahip kolin içerdiğini ve hamilelikte düzenli yumurta tüketiminin doğum kusurları ile nörolojik bozuklukları azaltabileceğini belirtti. Ancak hamilelikte tüketim öncesinde mutlaka doktora danışılmalıdır.
YUMURTA TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Yüksek Kolesterol: Yumurta, yüksek kolesterol içeriği nedeniyle kalp hastalığı, yüksek tansiyon veya diyabet gibi rahatsızlıkları olan bireyler için sınırlı tüketilmelidir.
Alerji Riski: Bazı kişilerde yumurtanın içerdiği protein, bağışıklık sistemi tarafından zararlı olarak algılanabilir ve alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Salmonella Tehlikesi: Çiğ veya az pişmiş yumurta tüketimi, salmonella bakterisi nedeniyle gıda zehirlenmesine neden olabilir.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Bolu'daki otel yangını 10 saat sonra kontrol altına alındı
Bolu'daki otele yapılan yorumlar ortaya çıktı!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yanan otel hakkında açıklama geldi
Bolu Kartalkaya'da ihmaller zinciri!
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı anketinden çarpıcı sonuç
Grand Kartal oteli 10 kişiye mezar oldu! Gecelik fiyatı şoke etti
Uzay'ın babası olduğu kesinleşen Hacı Sabancı ilk kez konuştu
Reyting sonuçları açıklandı! AB ve Total sıralamasına göre hangi yapım zirvede?
Beşiktaş - Athletic Bilbao maçı saat kaçta hangi kanalda?
BEDAŞ 21 Ocak'ta İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı