Tarhana çorbası tarifi
Tarhana çorbası, geleneksel Türk mutfağının yapımı oldukça kolay en sevilen besleyici lezzetlerinden biridir. Peki tarhana çorbası nasıl yapılır?

MALZEMELER
4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak (ezilmiş)

Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesine alın. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
Bu sırada geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın.

Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin, ardından tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
Kalan 5 su bardağı suyu ve tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.
Afiyet olsun!
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

General duruşmaya katılmadı özel celse istedi... Tanığa bir telefon geldi...

Mübadil mezarlarının üstüne otopark...

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

Zekai Paşa OYAK Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Mahkeme Başkanı iki ismin tahliyesini istedi!

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Çeşme’de 2 mahalle tahliye edildi

Bahçeli'nin grup toplantısındaki o sözlerine açıklık getirdi