Tarhana çorbası tarifi
Tarhana çorbası, geleneksel Türk mutfağının yapımı oldukça kolay en sevilen besleyici lezzetlerinden biridir. Peki tarhana çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
4 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı kuru nane
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesine alın. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
Bu sırada geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın.
Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin, ardından tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
Kalan 5 su bardağı suyu ve tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.
Afiyet olsun!
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Bu ülkeler 2026 Dünya Kupası'na katılmayı garantiledi
İBB iddianamesine cumhur seçmenlerinden de tepki geldi
Zehirlenme faciasında, annenin ölmeden önceki ifadesi ortaya çıktı
Ünlü ekonomistten asgari ücret ve altın tahmini
Beşiktaş Kabataş'taki metro inşaatında çökme meydana geldi
Ümit Özdağ'dan Demirtaş'ın tahliyesine ilişkin 'Barış Güvercini' yorumu
Teröristbaşı Öcalan'ın sızan 'Lozan' notunu paylaştı
Ünlülerin yılbaşı konser ücretleri belli oldu
Milli yas tartışmalarına Murat Bardakçı da dahil oldu
CHP'li Günaydın'dan 'sahte diplomalı milletvekilleri' iddiasına açıklama