Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

12punto yazarı Doğan Satmış yazmıştı: Dediği kişi Hamas’ın lideri oldu

12punto yazarlarından Doğan Satmış, Hamas'ın yeni liderinin Yahya Sinvar olacağını, 'İsrail'in asıl aradığı Hamas lideri kim?' başlıklı köşe yazısında yazmıştı.

12punto yazarı Doğan Satmış  yazmıştı: Dediği kişi Hamas’ın lideri oldu

Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar, İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı seçildi. 

Yaşanan bu gelişmenin ardından 12punto yazarlarından Doğan Satmış, Yahya Sinvar'ın Haniye'nin ardından Hamas'ın yeni Siyasi Büro Başkanı olacağını köşe yazısında ifade etmişti.

Doğan Satmış,  'İsrail'in asıl aradığı Hamas lideri kim?' başlıklı köşe yazısındaki ilgili bölümde şu ifadeleri kullanmıştı: 

''New Yorker Dergisi'nde, Haniye Suikastinden sonra Hamas'ın yeni liderinin kim olacağı ve lider adayı Yahya Sinwar'la ilgili uzun bir yazı var.

 Doğurusu Yahya Sinwar'ın adını hiç duymamıştım, meğer 62 yaşındaki Sinwar'ın hayatı İsrail ile mücadele ile geçmiş, 7 Ekim organizasyonunun gerisindeki isim ve planlayan oymuş, bunun ipuçlarını bile önceden vermiş, İsrail Gazze'de taş üstünde taş bırakmayıp, her yeri dümdüz ederken asıl onu arıyormuş ve izini hala bulamamışlar.

Yahya Sinwar'ın, Han Yunus'un tünellerinde saklandığı sanılıyormuş.

Sinwar'in hayatı İsrail rejiminin baskısı altında başlamış, sonra 22 yıl İsrail hapishanelerinde yatmış, bu sırada İsrailli doktorlar, beyninden bir kitleyi alarak onu ölümden kurtarmışlar, bir esir takası sırasında birkaç yıl önce serbest kalınca, Hamas'ın en önemli liderlerinden biri haline gelmiş, 7 Ekim saldırılarında rehin alınanlar, onu gördüklerini de anlatıyorlar.

Hatta yazıyı okuyunca, Haniye'nin Hamas için görüldüğü kadar önemli olmadığı, asıl önemli kişinin Yahya Sinwar olduğunu da hissediyorsunuz.''


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Doğan Satmış hamas İsmail Haniye Yahya Sinvar