Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Abdulkadir Selvi'den Filistin yorumu: Erdoğan gerek olursa "Ey İsrail" demekten çekinmez

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalar sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "itidal" çağrısı yapmasına ilişkin, “Gerek olursa yine konuşur. Yine uyarır. 'Ey İsrail' demekten çekinmez" dedi.

Abdulkadir Selvi'den Filistin yorumu: Erdoğan gerek olursa

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin 4. Olağan Kongresi'nde Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalara ilişkin olarak "itidal" çağrısı yapmıştı.

"EY İSRAİL! DEMEKTEN ÇEKİNMMEZ"

Yazısında bu konuya değinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Peki Erdoğan daha sert konuşamaz mıydı? “Ey İsrail” diyemez miydi? Derdi. Konuşurdu. Hatta en sert çıkışı yapardı. Gerek olursa yine konuşur. Yine uyarır. “Ey İsrail” demekten çekinmez" yorumunu yaptı. 

"Ama Türkiye bu aşamada hem İsrail’le hem Filistin’le konuşabilen bir ülke. Ateşkes sağlanması gerektiğinde Türkiye devreye girebilir. Bunu hem Filistin hem İsrail tarafı talep edebilir. Türkiye bu pozisyonu kaybetmek istemiyor" diyen Selvi, ayrıca şunları söyledi:

"ERDOĞAN'IN DEVREYE GİRMESİ BEKLENİYOR"

"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan olayın patlak verdiği andan itibaren makamından ayrılmadı. Mekik diplomasisi yürütüyor. Şimdiye kadar Katar, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Filistin, ABD, Ürdün ve İspanya dışişleri bakanları ile görüştü. Hakan Fidan’ın mekik diplomasisinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devlet başkanları düzeyinde devreye girmesi bekleniyor. Türkiye savaşın derinleşmesini ve yaygınlaşmasını önlemek için çaba gösteriyor. Türkiye, bölge ülkelerinin de katkısıyla ateşkesin sağlanması için tarafların kabul edeceği bir model üzerinde çalışıyor." 


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan Abdulkadir Selvi Filistin İsrail