Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Abdulkadir Selvi'den Kavala üzerinden 'yumuşama' göndermesi: 'Bu ne hız böyle...'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin kaleme aldığı yazılar nedeniyle MHP kanadında eleştirilere maruz kalmıştı. Selvi bugünkü yazısında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Kavala'nın yeniden yargılanma talebini reddetmesini eleştirerek, "Bir gün önce oluşturulan heyet itirazı ne zaman inceledi? Bu ne hız böyle” dedi.

Abdulkadir Selvi'den Kavala üzerinden 'yumuşama' göndermesi: 'Bu ne hız böyle...'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Osman Kavala'nın cezaevinde tutulmasının, 31 Mart sonrası, 'yumuşama' dönemi için olumsuz etkileri olabileceğine işaret etmesi nedeniyle MHP tarafından sık sık eleştirilmişti. 

Osman Kavala’nın avukatı ise yeniden yargılama süreci için talepte bulunmuş, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın yaptığı "yargılanmanın yenilenmesi" talebini oybirliğiyle reddetmişti. 

"HEYET İTİRAZI NE ZAMAN İNCELEDİ?"

Selvi bugünkü yazısında, “Osman Kavala’nın yeniden yargılanmasıyla ilgili itirazı inceleyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, süpersonik füze hızıyla başvuruyu reddetti. Hem de oybirliğiyle. Bir gün önce oluşturulan heyet itirazı ne zaman inceledi? Bu ne hız böyle” diye yazdı.

"BÜYÜK BİR FIRSAT KAÇIRILMIŞ OLUR"

“Bu gelişme de Kavala dosyasında işin kolay olmadığını ortaya koyan yeni bir örnek oldu. Bu iş kolay diyen yanılır” diyen Selvi, devamında şunları kaydetti:

“Bir yandan yumuşama siyaseti derken öbür taraftan kavga devam ederse bu süreç ölü doğar. Yumuşama siyasetinin sabote edilmemesi için zamanın ruhuna uygun adımların atılması gerekiyor. Yok eğer biz hâlâ eski uygulamaları devam ettireceğiz denilirse o zaman bu iş yalancı bahara döner. Büyük bir fırsat kaçırılmış olur.”


Haber Kaynağı : 12punto

Osman Kavala Abdulkadir Selvi yumuşama dönemi Gezi Parkı