Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABK soruşturmasında 'Ece Ronay' ayrıntısı: Sertçelik orada kalmış...

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında Ayhan Bora Kaplan davasında gözaltına alınan eski polislerle ilgili iddanamenin kabul edildiğini belirtti. Saymaz ayrıca, M7 olarak bilinen gizli tanık Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçmadan önce sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın evinde kaldığını yazdı.

ABK soruşturmasında 'Ece Ronay' ayrıntısı: Sertçelik orada kalmış...

Türkiye gündemini sarsan Sinan Ateş davasıyla beraber en çok takip edilen davalardan bir diğeri Ayhan Bora Kaplan davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında davanın gizli tanığı Serdar Sertçelik'in (M7) yurt dışına kaçmadan önce sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın evinde kaldığını söyledi.

DURUŞMA TARİHİ 17 TEMMUZ

Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürütürken darbe iddiasıyla gözaltına alınan eski polislerle ilgili iddianame Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

12 sanık var.

Bu sanıklar arasında, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile komiserler Ufuk Gültekin, Metehan İlkyaz ve Gökhan Karaca yer alıyor.

Öner hariç, diğerleri tutuklu.

Tanıkları etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve görevi kötüye kullanma suçu yöneltiliyor.

ABK Davası tanıklarından Nurullah Özgür Kopuk da sanık. Ayaklarında elektronik kelepçe varken, 27 Kasım 2023’te firar edip yurtdışına kaçan Serdar Sertçelik de sanıklar arasında. Gizliliğin ihlali ve yargı görevini yapanı etkilemekle suçlanıyor.

Sertçelik, Gizli Tanık M7 olarak biliniyor.

Sertçelik’in kaçışına yardım eden babası Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ramazan Kubat, Kubat’ın arkadaşı Mustafa Çotuk ve Adem Kaçan suçluyu kayırmaktan yargılanacak.

Duruşma için 17 Temmuz’a gün verildi.

USULE AYKIRI RAPOR YAZDIRDILAR

İddianamede, sanık polislerin Sertçelik’e “gizli tanıklık kararı alınmadan önce ve soruşturma süreci boyunca görev ve yetkileri olmadığı halde koruyucu tavır takındığı” belirtiliyor.

İkinci kez gözaltı kararı verilen Sertçelik'in tutuklanacağını düşünerek, yurt dışına çıkma planı yaptığı anlatılıyor.

Polisin gözaltıyı önlemek amacıyla, 20 Kasım 2023’te vurulan Sertçelik'in gözaltına alınamayacağına dair hekimi yönlendirerek, usule aykırı doktor raporu temin ettikleri kaydediliyor. Rapor sayesinde Sertçelik'in gözaltına alınması kararı yerine getirilmedi.

Ancak savcılık tarafından Sertçelik’in 27 Kasım 2023’te hazır edilmesi talimatı verildiği anlatılıyor. Bu durumu öğrenen Sertçelik’in kaçtığı belirtiliyor.

BİLDİKLERİ HALDE ‘BULAMADIK’ DEDİLER

Komiser Ufuk Gültekin’den elde edilen, Sertçelik ile 26 Kasım 2023 tarihli ses kayıdında bir skandal çıktı.

Sertçelik’in yurt dışına gideceğini Gültekin ve Karaca’ya beyan ettiği, bu durumdan sıralı amirleri Demircan, Öner ve Çelik ile İlkyaz’ın haberdar olduğu anlatılıyor.

Öner ile Demircan'ın 29 Kasım 2023 tarihli WhatsApp yazışmalarına göre, Sertçelik'in Ankara'dan kaçtıktan sonra İstanbul’a gittiğine dair mesajlaştıkları anlaşılıyor. Sertçelik'in İstanbul’da olduğunu bilmelerine rağmen bulunamadığına dair tutanak tutularak, gizli tanığı kayırdıkları belirtiliyor.

Sertçelik'in 4 Aralık 2023 günü yasa dışı yollardan yurt dışına çıkması üzerine sanık polisler usulsüz şekilde gizli tanıkla irtibata devam etti, birden fazla kez telefonla görüşüp kayda aldı.

Sertçelik’e mahkemede nasıl ifade vermesi, ifadelerinde hangi değişiklikleri yapması ve kimleri eklemesi gerektiğine dair yönlendirmeler yaptıkları anlaşıldı.

ECE RONAY’LA BULUŞMUŞ

Sertçelik’in kaçışı şeklide de aydınlandı.

İddianameye göre…

Sertçelik, 27 Kasım 2023 günü babasına “Pansumana gidelim” dedi.

Arabayı Sertçelik kullandı.

Sonra direksiyonu babasına verdi.

Yolda araçtan inerek, telefonla görüştü.

Babası anlatıyor:

“Görüştüğü kişiye konum attı. Yarım saat sonra araçla sakallı, iri yarı bir şahıs geldi.”

Bu kişi, firari Adem Kaçan’dı.

Kaçan, baba-oğulu Eryaman’da daireye bıraktı.

Baba Sertçelik ayrıldı.

Sertçelik, yakın arkadaşı Mustafa Çotuk’a kendisini İstanbul’a götürecek kiralık araç aradığını söyledi. Çotuk da Kubat’tan yardım istedi.

Kubat’ın aracıyla yola çıktılar.

Sertçelik’i İstanbul Şile’de, sosyal medya ünlüsü Ece Ronay’ın bulunduğu bongolov evlere bıraktılar.

Çotuk:

“Kız arkadaşı Ece Ronay, kendisini arayarak, ‘Hala çıkmadın mı?’ diye soruyordu. Sertçelik, Kubat’a, kendisini İstanbul’a kız arkadaşının yanına götürüp götürmeyeceğini (sordu), ‘Götürürseniz bungolov kiraladım, birkaç gün siz de kalırsınız’ dedi.”

Sertçelik’i bungolovlara bıraktıklarını anlatan Çotuk, “Kapıda kız arkadaşı Ece Ronay karşıladı” dedi.

Ancak Ronay sanıklar arasında yer almıyor.

Sertçelik, ayağında elektronik kelepçenin bulunduğu 20 Kasım 2023’te Ece Ronay’la gittiği çorbacıda vurulmuştu."


Haber Kaynağı : 12punto

Ayhan Bora Kaplan Ece Ronay Serdar Sertçelik gizli tanık