Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Acı haber ailelere ulaştı: MSB, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerin isimlerini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin ismini açıkladı.

Acı haber ailelere ulaştı: MSB, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerin isimlerini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki askeri üslere sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden 9 askerin isimlerini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, teröristlerle çıkan çatışma sonucu Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar ve İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin şehit oldu.

ANNE-BABASI ÇADIRDA KALIYORMUŞ

Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde, üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in acı haberi, Kahramanmaraş'taki anne ve babasına ulaştı. Ailenin evinin 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldığı, şehidin annesi Ümmihani ile babası Ali Özdemir çiftinin, yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenildi. Çiftin kaldığı çadıra acı haber sonrası 10 adet ısıtıcı bırakıldığı görüldü.

'EVLENMEDEN ÖNCE SİZE EV ALACAĞIM' DEMİŞ

Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, acı habere çok üzüldüklerini belirterek, "Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğun hayali 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım' demiş. Bekârdı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı" diye konuştu.

Diğer şehit ateşi ise Göksun İlçesi Hacıkodal mahallesindeki Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in baba ocağına düştü. Yine askeri yetkililerce verilen acı haberin ardından iki şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Kahramanmaraşlı iki şehidin bekar olduğu öğrenildi.

BABA İÇİN AMBULANS BEKLETİLDİ

Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in acı haberi Aksaray'daki ailesine ulaştırıldı.

Askeri yetkililer, şehit Delen'in (31) Ereğlikapı Mahallesi'ndeki babaevine gelerek, anne Zeynep ve baba Bayram Delen ile yakınlarına acı haberi verdi. Şehidin yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı.

Balkonuna Türk bayrağı asılan Gökhan Delen'in baba ocağının önünde sağlık ekibi bekletilmeye başlandı.  Bekar olan şehidin 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

ADIYAMAN'DA BÜYÜK HÜZÜN

Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin'ın (29) acı haberi Adıyaman'daki ailesine ulaştırıldı.

Askeri yetkililer, Sayin'in Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan babası Hacı annesi Emine Sayin'a acı haberi verdi.

Şehidin ailesinin evine Türk bayrağı asıldı. Serkan Sayin'in 5 kardeşinin olduğu, abisinin de astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

YAKINLARI EVE KOŞTU

Terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un Niğdeli olduğu öğrenildi.  

Şehit Batur'un (23) Efendibey Mahallesi'ndeki evine gelen yetkililer, baba Cuma ile anne Hatice Batur'a acı haberi verdi.

İtfaiye ekipleri şehidin babaevine Türk bayrağı astı. Bekâr ve üç erkek kardeşinin olduğu öğrenilen Batur'un yakınları ve komşuları acı haberin duyulması üzerine eve geldi.  

HENÜZ 28 YAŞINDAYDI 

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün (28) acı haberi Gaziantep'teki ailesine ulaştırıldı.

Merkez Şehitkamil ilçesi Fatih Mahallesi'nde yaşayan baba Süleyman ve diğer aile üyelerine acı haberi yetkililerce verildi.

Ailenin yaşadığı binaya Türk bayrağı asıldı. Gün'ün bekar olduğunu öğrenildi.

TUZLA'DAKİ EVE BAYRAKLAR ASILDI 

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun acı haberi İstanbul'daki ailesine ulaştırıldı.

Şehit Köroğlu'nun Tuzla Şifa Mahallesi'ndeki evine gelen yetkililer, şehidin ailesine acı haberi verdi. Köroğlu'nun arkadaşları tarafından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. 

ORDU VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI  

Terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerden biri de Ordulu İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar oldu. Şehit Atar’ın acı haberi İkizce ilçesi Bolluk mahallesi nüfusuna kayıtlı baba ocağında ailesine haber verildi.

Ordu Valisi Muammer Erol, yaptığı paylaşımda, "Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet, makamı âli olsun. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

ESKİŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin'in (27) acı haberi, Eskişehir'deki ailesine ulaştırıldı.

Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki eve gelen yetkililer, baba Nazif ve anne Ferah Evcin'e sağlık görevlileri eşliğinde oğullarının yaşamını yitirdiği haberini verdi. 

İstihkam Sözleşmeli Er Evcin'in babaevine Türk bayrağı asıldı.

Tunahan Evcin'in bekâr ve ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu öğrenildi.


Haber Kaynağı : İHA

Milli Savunma Bakanlığı MSB şehit